ZATOČENA LEPOTICA Puma provela život vezana lancima u kamionskoj prikolici

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATOČENA LEPOTICA Puma provela život vezana lancima u kamionskoj prikolici

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Međunarodne organizacije za zaštitu životinja ADI i peruanske policije, puma koja je veći deo života provela vezana lancima u kamionskoj prikolici dočekala je slobodu.

Nesrećna životinja je verovatno još kao mladunče prodata cirkusu, sa kojim je putovala od sela do sela, a između cirkuskih predstava spavala je u metalnoj prikolici, sklupčana iza šatorskih šipki.

“Videti tako divnu životinju sateranu u ugao bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je srceparajući prizor”, izjavila je za sajt “Dodo” predsednica ADI Džen Krimer.

Vlasnik cirkusa je organizovao pobunu kako bi sprečio policiju i aktiviste da spasu pumu. Na lokalnom radiju je objavljena vest da će svi koji dođu da protestuju protiv njenog oslobađanja dobiti novac.

Posle višečasovne rasprave između aktivista i policije, s jedne strane, i cirkusa i demonstranata s druge strane, vlasnik cirkusa je predao životinje, shvativši da mu prete teške optužbe, između ostalog, za dovođenje dece u opasnost, jer je tražio da roditelji povedu i decu.

Ovo su poslednje životinje spasene u okviru višemesečne operacije ADI pod nazivom “Duh slobode”, koja je pokrenuta pošto je 2011. u Peruu uveden zakon o zabrani cirkuskih životinja.

Zahvaljujući ovom projektu spaseno je skoro 80 životinja, ali je poduhvat, uprkos aktivnoj podršci peruanske vlade, često bio povezan sa teškoćama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.