Vučić: Prajd i most trikovi vlasti

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prajd i most trikovi vlasti

Beograd -- Aleksandar Vučić optužuje vlast da namerno u javnost uvodi razne manje značajne teme, poput gej parade, kako se ne bi govorilo o nezaposlenosti i bedi.

On kaže da je vlast toliko ogrezla u želji da opstane da se bavi samo lažima, prevarama i napadima na opoziciju i služi samo trikovima, gde je gej parada poslednji trik.

Vučić je na stranačkoj konferenciji najviše napadao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa optužujući ga za obmanjivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana u vezi sa mostom preko Ade.

"Kakve su to prisutpne saobraćajnice koje koštaju tri puta više od mosta? Đilas kaže da most košta 2.500 evra po kvadratnom metru, a dva dana kasnije akademik Nikola Hajdin kaže da košta 3.000 evra po kvadratnom metru. Razlika je 25 miliona evra, to nije sitnica", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je izneo računicu po kojoj će most preko Save kod Ade Ciganlije u Beogradu i pristupne saobraćajnice koštati više od 600 miliona evra.

Vučić je naveo da je zbog izgradnje novog mosta svaki građanin zadužen za 300 evra više i dodao da bi bilo najbolje da se novi most nazove po pokojnom patrijarhu Pavlu.

Zamenik predsednika SNS rekao je da gradska vlast "laže" tvrdeći da u Beogradu ima 30 novih obdaništa, jer su izgrađena samo tri, a ostala su renovirana.

"Za sve su uzeli kredite, a to može svako. Ozbiljna vlast radi tako što finansira iz budžeta. Mi bismo gradili više mostova, a ne jedan, i ne bismo uzimali kredite. Nikada se u Beogradu nije gradilo manje, jer investitorima traže proviziju i desetine dozvola. Mi bismo to rešili tako što bi se sve završavalo na jednom mestu", rekao je Vučić.

Vučić je optužio Đilasa da se obogatio zahvaljujući vezama sa tajkunima i članstvu u Demokratskoj stranci. Dodao je i da je spreman da se sa Đilasom uporedi po svakom pitanju, "čak i po pitanju znanja iz mašinstva i iz svake oblasti".

Promena vlasti - uslov za bolji život

Zamenik predsednika SNS je izjavio i da je promena vlasti uslov za bolji život, prespektivu građana i normalizaciju stanja u Srbiji.

"Oko gej parade, jedni je kao štite, a drugi se kao protive, pa se ti, narode, glođi, a za sve to vreme rastu nezaposlenost i zaduživanje i parada nezaposlenih i očajnih", kazao je Vučić.

Vučić nije, međutim, odgovorio na pitanje da li podržava Paradu ponosa, nego je rekao da podržava smanjenje nezaposlenosti i bolji život građana.

Aleksandar Vučić je rekao da je u poslednjih 10 godina struja poskupela 1.560 odsto, odnosno više od 15 puta, pijaća voda 680 odsto, a grejanje 947 odsto.

"Da li su plate povećane 15 puta? Nisu - nego četiri i po puta", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS je dodao da je od 2.280 privatizacija 94,5 odsto sprovedeno aukcijom, a 5,5 odsto tenderom što, kako je ocenio,

govori o tome "na kojem je nivou dogovarana i sprovođena korupcija" i "kako je Srbija opljačkana".

Vučić je pozvao vlast da pre izbora prepolovi broj agencija, direkcija i zavoda, kojih ima ukupno 130, a kako je rekao, bar 50 služi isključivo za udomljavanje partijskih kadrova.

"Obećavamo građanima da će, kada mi dođemo na vlast, i ljudi koji nisu u strankama ili su u drugim strankama učestvovati u upravljanju

preduzećima", kazao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.