Vesić: Ukljanjanje Savskog mosta u junu sledeće godine

Izvor: BKTV News, 30.Jul.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Ukljanjanje Savskog mosta u junu sledeće godine

Uklanjanje tramvajskog mosta počinje u junu sledeće godine, a on će potom biti postavljen na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

Vesić je pojasnio da je pre svega, neophodno završiti postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi tramvajska veza ostala između novog i starog dela grada.

"Kada se 31. maja završi postavljanje šina na Mostu na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Adi, prvog juna će početi uklanjanje starog Savskog mosta i izgradnja novog", kazao je zamenik gradonačelnika za B92.

Govoreći o radovima u Karađorđevoj, Vesić je rekao da će rekonstrukcija početi u septembru ali da je pre toga moralo da bude urađeno mnogo toga.

"Morali smo da ukinemo kamionski i železnički saobraćaj, do kraja godine će biti uklonjene šine i to već rasterećuje ulicu. Kada to budemo završili moći ćemo da pristupimo rekonstrukciji Karađorđeve, koja će btii rađena u dve faze", objasnio je.

Ponovo u funkciji pontonski most: Lido i ove godine bliži građanima

Prema njegovim rečima, prva faza koja počinje u septembru je od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave i to plaća Grad Beograd.

Istovremeno, dodaje, radiće se i Karađorđeva i Savski kej od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave.

"Drugi deo rekonstrukcije od Brankovog mosta ali sa druge strane, biće urađen o trošku investitora Beograda na vodi, kao i fasade u tom delu ulice. Biće rekonstruisan i hotel Bristol, a u decembru će početi obnavljanje Savskog trga", naveo je Vesić i dodao da bi trebalo da taj posao bude završen do sredine sledeće godine.

Takođe, podsetio je da će zgrada železničke stanice postati muzej, a na mestu gde su sada peroni radiće se umetnička galerija.

Teodor Hercl dobio ulicu u Zemunu

"Do kraja godine paraleno sa Savskom počeće izgradnja centalnog parka. Istovremeno sa rekonstrukcijom Savskog trga preduzeće Beograd na vodi će rekonstruisati Savsku ulicu. Bulevar Vudro Vilsona biće pušten i vozači će imati paralelnu vezu tokom rekonstrukcije Savske", najavio je Vesić. Kako je dodao, dolazni peron na autobuskoj stanici će biti ugašen tokom ove godine, a izmešta se na Novi Beograd gde je već počela da se radi autobuska stanica.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.