Izvor: Magyar Szó, 26.Avg.2014, 16:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Veliki izazov u spremanju ogromne palačinke
Veliki izazov u spremanju ogromne palačinke Magyar Szó online
2014. augusztus 26., 15:05
0
U Adi su tokom vikenda, Zoltan Gali i njegova međunarodna ekipa pokušali da obore svetski rekord u pravljenju ogromne palačinke: rezultat podviga je bila palačinka punjena mesom koja je težila više od 300 kilograma. Ekipa koju su sačinjavali kuvari iz Mađarske i Srbije, nafilovala je palačinku sa 75 kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << kuvanog, mlevenog mesa, dok je sama palačinka bila teška 250 kilograma i metar i po široka. „Ikebanu” od 33 palačinke i fila, predvodio je petočlani kuvarski tim koji su činili Tibor Bojtor i Maria Sabo iz Mađarske, odnosno Jožef Oravec, Janoš Oravec i Rožika Januško iz Čantavira.
Kuvari su za pečenje palačinke koristili tiganj prečnika 1.5 metara: jedan od kuvara je sipao testo u tiganj, dok je njih dvoje-troje bilo zaduženo za poravnavanje testa. Pečene palačinke su filovali mlevenim mesom i ređali na tiganj. Sekretar gastrnonomskog udruženja Maria Sabo, rekla je da su već više puta spremali ogromne palačinke na raznim takmičenjima. „Spremanje palačinke na takozvani hortobađski način je veliki izazov. Testo se sprema kao i kod običnih palačinki, ali se mora paziti prilikom pečenja. Veliki je izazov da sve bude u skladu i da na kraju dobijemo ukusno jelo” – naglasila je.
Za pripremu palačinke kuvari su koristili 50 litara mleka, 50 litara mineralne vode, 200 jaja, 5 litara ulja, kilogram soli i 60 kilograma brašna.
Értékelem a cikket:
0 - Tetszik a cikk 0 - Nem tetszik a cikk