Već 4.000 građana glasalo u anketi o budućnosti Starog savskog mosta VIDEO

Izvor: B92, 27.Okt.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već 4.000 građana glasalo u anketi o budućnosti Starog savskog mosta VIDEO

Beograd -- Na sajtu Grada Beograda u toku je anketa o budućnosti Starog savskog mosta, a tokom vikenda već 4.000 građana učestvovalo je u njoj.

To je danas izjavio glavni urbanista Marko Stojčić.

Kako je precizirao, anketa koja nudi dva moguća rešenja objavljena je u petak.

"Prvo rešenje predviđa da se most prebaci u Park Ušće i da predstavlja svojevrsnu skulpturu u prostoru, dok bi ispod njega bili novi kulturno-turističko-komercijalni sadržaji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U tom slučaju gradio bi se novi pešačko-biciklistički most od Bloka 70 do Ade Ciganlije. Drugo rešenje podrazumeva da se upravo Stari savski most prebaci na pomenutu lokaciju", naveo je Stojčić.

On je u izjavi za Prva TV dodao da oba rešenja otprilike koštaju isto, saopštio je gradski Sekretarijat za urbanizam.

"Namera nam je bila da se građani uključe u odlučivanje jer je ovo dosta važna stvar", rekao je Stojčić.

On se osvrnuo i na predlog o kojem se govori po društvenim mrežama da Stari savski most ostane gde jeste, navodeći da ta opcija nije moguća, jer je ova veza veoma važna za Beograd i neophodno je da most bude proširen.

"U nastavku Ulice Vladimira Popovića gradi se kružni tok koji saobraćaj usmerava ka budućem mostu koji će imati četiri saobraćajne trake, biciklističku stazu i trotoare. On nadalje nastavlja u tunel, koji je najvažnija stvar koju ćemo raditi kako bi se smanjilo saobraćajno zagušenje i ekološki znatno popravilo stanje u centru grada", rekao je Stojčić, podsećajući da će tunel počinjati kod Ekonomskog fakulteta i završavati se u Despota Stefana.

Glavni urbanista je naveo da će se odluka graana poštovati.

"Tokom vikenda već je glasalo oko četiri hiljade ljudi, zbog čega im iskreno hvala", naglasio je Stojčić.

Glasanje traje do 15. decembra. Sledeće godine počinje izgradnja novog mosta, a tek u poslednjoj fazi stari most će se ukloniti, tako da će biti maksimalno u funkciji sve dok ne bude morao da se demontira zbog novog.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojčić: Već 4.000 građana učestvovalo u anketi o Starom savskom mostu

Izvor: Blic, 27.Okt.2019

Na sajtu Grada Beograda u toku je anketa o budućnosti Starog savskog mosta, a tokom vikenda već 4.000 građana učestvovalo je u anketi, rekao je danas glavni urbanista Marko Stojčić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.