VMA: Jedan vatrogasac životno ugrožen

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMA: Jedan vatrogasac životno ugrožen

Zastupnik načelnika Vojno-medicinske akademije (VMA) Miroslav Vukosavljević izjavio je da su od osam povređenih muškaraca u požaru u fabrici kartona na Adi Huji dvojica zadobila teške telesne povrede, a jedan od njih je i životno ugrožen.

Vukosavljević je novinarima rekao da je na VMA primljeno osam povređenih, od kojih šestorica vatrogasaca i dva radnika fabrike.

Prema njegovim rečima, najteže je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << povređen jedan vatrogasac koji ima 60 odsto opečenih površina na telu, ali su mu uspostavljene vitalne funkcije.

"Drugi pacijent je teško povređen. Reč o opekotinama dubokog stepena. Čini se sve što je moguće da se oni održe u životu", rekao je on i dodao da je u pitanju radnik fabrike koji je angažovan na poslovima zaštite od požara.

Vukosavljević je rekao da ostalih šestoro povređenih ima lakše povrede i da se očekuje da posle opservacije budu pušteni na kućno lečenje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se u fabrici dogodila "eksplozija ugljenih čestica koje su procurele".

"Jedan pripadnik MUP-a je u teškom stanju. Ovo pokazuje koliko su složeni zadaci koje vatrogasno-spasilačka jednica i drugi pripadnici MUP-a izvršavaju svakodnevno. Učinićemo sve da pomogneno oporavak povređenih i da pomognemo njihovim porodicama", rekao je on.

Ministar je ukazao da vatrogasci leti dnevno imaju i po 100 intervencija.

Stefanović je rekao da su on i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli deo pripadnika vatrogasno-spasilačke jednice koji su povređeni tokom eksplozije i požara, ali da neke nisu mogli da posete zbog složenosti povreda.

Mali je rekao da, kao komandant Štaba za vanredne situacije glavnog grada, apeluje na sva preduzeća da prođu kroz procedure i sisteme bezbednosti kako bi bili spremne da preventivno reaguju i spreče eventualne požare.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jedan vatrogasac životno ugrožen

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2017

Zastupnik načelnika Vojno-medicinske akademije (VMA) Miroslav Vukosavljević izjavio je da su od osam povređenih u požaru u fabrici kartona na Adi Huji dvojica zadobila teške telesne povrede, a jedan od njih je i životno ugrožen...On je naveo da je na VMA primljeno osam povređenih - šestorica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.