Bore se za život vatrogasca povređenog na Adi Huji

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bore se za život vatrogasca povređenog na Adi Huji

Beograd -- Jedan vatrogasac povređen u požaru u fabrici kartona na Adi Huji životno je ugrožen i ima 60 odsto opečenih površina na telu.

Osim njega, nakon požara je na VMA primljeno još sedam osoba, dva radnika fabrike i pet vatrogasaca. Jedan od njih ima teške telesne povrede.

Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević rekao je da su najteže povređenom vatrogascu uspostavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vitalne funkcije, a da je drugi teško povređeni pacijent zadobio opekotine dubokog stepena.

"Čini se sve što je moguće da se oni održe u životu", rekao je on i dodao da je u pitanju radnik fabrike koji je angažovan na poslovima zaštite od požara.

Vukosavljević je rekao da ostalih šestoro povređenih ima lakše povrede i da se očekuje da posle opservacije budu pušteni na kućno lečenje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se u fabrici dogodila "eksplozija ugljenih čestica koje su procurele".

"Jedan pripadnik MUP-a je u teškom stanju. Ovo pokazuje koliko su složeni zadaci koje vatrogasno-spasilačka jednica i drugi pripadnici MUP-a izvršavaju svakodnevno. Učinićemo sve da pomogneno oporavak povređenih i da pomognemo njihovim porodicama", rekao je on.

Ministar je ukazao da vatrogasci leti dnevno imaju i po 100 intervencija.

Stefanović je rekao da su on i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli deo pripadnika vatrogasno-spasilačke jednice koji su povređeni tokom eksplozije i požara, ali da neke nisu mogli da posete zbog složenosti povreda.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da, kao komandant Štaba za vanredne situacije glavnog grada, apeluje na sva preduzeća da prođu kroz procedure i sisteme bezbednosti kako bi bili spremne da preventivno reaguju i spreče eventualne požare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VMA: Vatrogasac povređen u požaru nalazi se u životnoj opasnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2017

Zastupnik načelnika Vojno-medicinske akademije Miroslav Vukosavljević izjavio je danas da su od osam povređenih muškaraca u požaru u fabrici kartona na Adi Huji dvojica zadobila teške telesne povrede, a jedan od njih je i životno ugrožen...Vukosavljević je novinarima rekao da je na VMA primljeno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Gasio požar na Adi Huji, a sada mu se bore za život! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2017

Jedan vatrogasac povređen u požaru u fabrici kartona na Adi Huji životno je ugrožen i ima 60 odsto opečenih površina na telu...Osim njega, nakon požara je na VMA primljeno još sedam osoba, dva radnika fabrike i pet vatrogasaca. Jedan od njih ima teške telesne povrede...Zastupnik načelnika Vojnomedicinske...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.