VIDEO: Letnja grickalica koju ćete obožavati

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Letnja grickalica koju ćete obožavati

Bilo da odemo na more, bilo da smo spas od vrućine pronašli na Adi Ciganliji, krofne i kukuruz su nezaobilazan obrok svih onih koji vole dane da provode na plaži. Zato je sada pravo vreme da vam pokažemo kako da napravite idealnu letnju grickalicu.

Zašto bi davali pare na kukuruze koje prodaju na plaži, kada možete sami da ih spremite kod kuće, i to na sasvim novi način. Najpre potpalite roštilj i krenite.

- 4 klipa kukuruza s ljuskom

- 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << g maslaca

- pola kašičice ljute papričice

- Pola kašičice slatke paprike

- 2 čena belog luka

- 1 kašičica korijandera

- 1 kašičica soli

- Sok jedne limete

Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijete vodom. Ostavite oko 30 minuta. Za to vreme pripremite maslac s kojim ćete pomešati ostale sastojke. Posle pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagore. Kada su kukuruzi pečeni, premažite ih pripremljenim maslacem i sklonite ih s vatre. Neposeredno pre posluživanja premažite kukuruze sa još jednim slojem maslaca.

Detaljan postupak pripreme pogledajte i na snimku:
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.