Upozorenje: Bez kupanja na Adi

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: Bez kupanja na Adi

Beograd -- Uprava Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" pozvala je Beograđane da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru dok srednja temperatura vode ne dostigne 22 stepena.

"Bez obzira na visoku spoljnu temperaturu, temperatura vode je i dalje veoma niska, a kupanje nije bezbedno. Tek kada srednja temperatura vode dostigne 22 stepena, kupanje u jezeru biće dozvoljeno, uz nadzor spasilačkih ekipa", saopštilo je JP " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ada Ciganlija".

Kako se navodi u saopštenju, spasilačke službe JP "Ada Ciganlija" redovno patroliraju oko jezera i upozoravaju neodgovorne kupače da ne ulaze u vodu, iako je tokom proteklih nekoliko dana bilo pojedinačnih slučajeva kada su posetioci Ade želeli da se "rashlade" u jezeru, dovodeći sebe u opasnost.

Poseban rizik u predsezoni predstavlja i neodgovorno ponašanje maturanata, koji posle zvaničnog dela proslave mature, uglavnom dolaze na Adu Ciganliju, gde pod dejstvom alkohola neretko ulaze u Savsko jezero.

"U cilju sprečavanja ovakvih incidenata, JP 'Ada Ciganlija', već petu godinu zaredom, sprovodi po beogradskim srednjim školama kampanju 'Zaplivaj sigurno' kroz koju se maturanti informišu o pravilnom i bezbednom ponašanju na kupalištu", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upozorenje: Još je rano za kupanje na Adi

Izvor: Mondo, 24.Apr.2013

Uprava JP "Ada Ciganlija" apelovala je danas na Beograđane da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru jer bi to moglo da ima kobne posledice...Bbez obzira na visoku temperaturu vazduha, temperatura vode i dalje je veoma niska i kupanje nije bezbedno..."Tek kada srednja temperatura vode dostigne 22 stepena,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.