U ponoć se otvara Most na Adi

Izvor: B92, 31.Dec.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponoć se otvara Most na Adi

Beograd -- Most na Adi svečano će biti otvoren večeras paljenjem dekorativnog osvetljenja i novogodišnjim vatrometom, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Posle vatrometa, zbog velikog interesovanja Beograđana, pola sata posle ponoći pa do dva ujutru 1. januara smer mosta od Čukarice ka Novom Beogradu biće otvoren za pešake, navodi se na sajtu www.beograd.rs.

„Obezbedili smo trasu na mostu kojom građani mogu da prošetaju. Od Čukaričke strane ka Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu od 00.30, posle vatrometa, građani će moći da šetaju, a sa druge strane , od Novog Beograda, biće otvorena traka za automobile i to će trajati do 2 sata. Nakon toga, most se zatvara da bi u 3h bio pušten za saobraćaj. Svima koji žele da dođu na most da gledaju vatromet kod Sajma je obezbeđen parking," rekla je, gostujući u vestima B92, Tanja Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda.

"Fantastično! Ovo je kao dete izvedete na put i kad ga oženite", rekao je Rade Mirović, iz "Porr-a".

Za ulazak pešaka na most koristi se rampa broj 5 iz pravca Beogradskog sajma, a sa novobeogradske strane pešaci će koristiti rampu broj 6 iz Ulice Jurija Gagarina na strani Otvorenog tržnog centra (OTC), dok će ostale rampe biti zatvorene za pešake.

"Ono što bi ga izdvojilo od nekih drugih konstrukcija u ovom delu Balkana, sveta je visoki, visoki kvalitet betona. To su neke recepture koje na ovim prostorima nisu do sada primenjivane. Porodice naše su podnele ogroman teret - tri godine koliko smo mi ovo gradili, vrlo slabo smo se i viđali i družili sa porodicama", kazao je Mirović.

Posetiocima je omogućeno besplatno parkiranje u blizini mosta, na prostoru parkinga OTC-a na Novom Beogradu i u okviru Beogradskog sajma.

Kako je ranije saopštila Služba za informisanje Grada Beograda, preko novog mosta preko reke Save od 1. januara 2012. godine saobraćaće gradski autobusi na linijama 94 i 85.

Na liniji 94 saobraćaće 13 vozila koja će se kretati od ulice Doktora Ivana Ribara, preko Mosta na Adi, do naselja Miljakovac i oni će saobraćati u intervalu od 10 minuta.

Autobusi na liniji 85 će saobraćati od Čukaričke padine, do naselja Belvil. Na toj liniji saobraćaće dva minibusa u intervalu od 20 minuta.

Novi most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, dugačak je ukupno 964 metra i širok 45 metara, ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze.

Most će kompletno biti završen 2013. godine. Izgradnja će koštati oko 120 miliona evra, a pristupne saobraćajnice još toliko.

Most na Adi je sedmi beogradski most, prvi novi most za drumski saobraćaj posle Gazele koja je izgrađena pre 41 godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečano otvaranje Mosta na Adi

Izvor: Beta, 31.Dec.2011

BEOGARD, 31. decembra 2011. (Beta) - Most na Adi preko Save svečano će biti otvoren u subotu uveče paljenjem dekorativnog osvetljenja i novogodišnjim vatrometom, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Nastavak na Beta...

MOST NA ADI: VEČERAS SVEČANO OTVARANJE UZ VATROMET

Izvor: Kurir, 31.Dec.2011

Posle vatrometa, pola sata posle ponoći pa do dva ujutru 1. januara smer mosta od Čukarice ka Novom Beogradu biće otvoren za pešake..BEOGRAD - Most na Adi preko Save svečano će biti otvoren večeras paljenjem dekorativnog osvetljenja i novogodišnjim vatrometom...Posle vatrometa, zbog velikog interesovanja...

Nastavak na Kurir...

Svečano otvoren Most na Adi

Izvor: Studio B, 01.Jan.2012, 01:26

Spektakularni vatromet kojim je u ponoć otvoren most na Adi dobio je prvog dana nove godine simboličan nastavak pošto su Beograđani parkirani na novom putu iznad Save slavili i 1. januara...Na hiljade pešaka i stotine automobila prošlo je preko nove najprometnije saobraćajnice u gradu uz obavezno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.