U Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji posađeno drvo prijateljstva

Izvor: Blic, 03.Dec.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji posađeno drvo prijateljstva

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom danas je simbolično obeležen u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji, gde su deca sa teškoćama u razvoju iz Čukaričkog dnevnog boravka, zajedno za članom Gradskog veća Darkom Božićem i Zoranom Gajićem, direktorom JP „Ada Ciganlija”, posadila tri sadnice topole, takozvanog drveta prijateljstva.

Sadnice su donirale „Srbijašume”, a u sadnji su učestvovali i volonteri Gimnazije „Ruđer Bošković” i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studenti Šumarskog fakulteta.

Direktor „Ade Ciganlije” Zoran Gajić rekao je da će, osim hortikulturne terapije, vrt omogućiti sprovođenje brojnih aktivnosti koje će svim osobama sa različitim stepenom invaliditeta omogućiti veći stepen socijalizacije i da u prirodnom okruženju kvalitetnije provedu svoje vreme.

Prema rečima Gordane Štetin, rukovodioca Čukaričkog dnevnog boravka, deca već sada dolaze u terapijski vrt jednom nedeljeno.

Park na 10 ari, pored jezera Ada Safari, opremljen je klupama, amfiteatrom za različite radionice i manifestacije, kao i baštom gde korisnici mogu da rade sa biljkama.

Studenti su i osmislili izgled ovog terapijskog vrta, prvog te vrste u Srbiji, koji je otvoren pre mesec dana i predstavlja svojevrsnu senzornu sobu na otvorenom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šolje namenjene slepim i slabovidim

Izvor: Danas, 04.Dec.2010, 00:33

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, JP Ada Ciganlija, Eurobank EFG i Centar za razvoj inkluzivnog društva predstavili su specijalno izrađene šolje namenjene slepim osobama, koje su deo projekta „Pokretni inkluzivni muzej“ koji je pokrenut početkom ove godine. Reč...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.