Trka u čast Duška Radovića

Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka u čast Duška Radovića

Više od 400 atletičara i rekreativaca učestvovalo je juče na tradicionalnoj 19. trci sećanja na Duška Radovića na Adi Ciganliji. Jelena Anđelković iz atletskog kluba Novi Beograd bila je najbrža u konkurenciji dama, dok je u kategoriji muškaraca pobedio atletičarCrvene zvezde Saša Stolić.



Predstavnici svih generacija ni ove godine nisu propustili priliku da pretrče ili prepešače stazu dugu 7,7 kilometara oko Savskog jezera i tako još jednom obeleže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dan kada se rodio velikan srpske književnosti i novinarstva Duško Radović. Sunčano vreme izvelo je mnoge iz kuća, pa je postignut rekord u broju učesnika.

- Kada smo videli koliko se ljudi okupilo na startu poželeli smo i mi da napravimo krug. Organizatori su nam dozvolili da se uključimo u trku iako nismo mogli da trčimo. Srećni smo što smo se i na ovaj način prisetili Duška Radovića čije aforizme često čitamo u autobusu pošto se puštaju na monitorima - pričaju Zoran i Milica Đurić, roditelji sedmomesečnog Uroša koga su u kolicima prošetali na Adi Ciganliji.

Osim najmlađih na stazi se našao i veliki broj starijih sugrađana dok su učešće uzeli i atletičari iz unutrašnjosti.

- Ova trka označava kraj atletske sezone na otvorenom i početak takmičenja u krosu - ističe Olivera Dragićević, sekretar Sportskog saveza Rakovica.

Iako su Saši Stoliću i Jeleni Anđelković kao pobednicima pripale najveće počasti, sve učesnike je na cilju čekala nagrada.

- Kros je i zamišljen kao spona kulure i sporta pa smo tako tradicionalno darivali i atletičare i rekreativce kako bi ih motivisali da što više čitaju. Na kraju trke svako je uz diplomu sa ostvarenim rezultatom dobio i nekoliko kniga različitih žanrova - kaže Dragićević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.