Rasvetljeno ubistvo kod Ćuprije

Izvor: RTS, 05.Apr.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljeno ubistvo kod Ćuprije

Tridesetogodišnji Toplica Marković iz sela Krušara, kod Ćuprije, uhapšen je zbog sumnje da je ubio Ivanu Stojković i Biljanu Obradović, čija tela su juče pronađena u vikend naselju Ada, u Ćupriji.

Policija je danas uhapsila Toplicu Markovića (30) iz sela Krušara, nadomak Ćuprije, osumnjičenog za ubistvo dve devojke iz istog mesta, čija su tela pronađena u vikend naselju Ada, nedaleko od Morave, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je direktor policije Milorad Veljović.

Kako RTS saznaje, Toplica Marković je priznao da je ubio dvadesetšestogodišnju Ivanu Stojković i sedam godina mlađu Biljanu Obradović. Kao motiv, naveo je Ivaninu neuzvraćenu ljubav.

Istog dana, samo uveče, na Fejsbuk profilu osumnjičenog, u 22 sata i 52 minuta, sa mobilnog telefona ostavljena je poruka: "Ko god je proveo i minut sa Ivanom u društvu, zna koliki je ovo gubitak. Živeće večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu".

Obe devojke bile su njegove Fejsbuk drugarice. RTS nezvanično saznaje da je Toplica u Ivanu bio patološki zaljubljen, a verovao je da je Biljana kriva što nisu zajedno. Ubijene su iz pištolja CZ, M70 kalibra 7,65, za koji je njegov otac posedovao dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje.

Tela apsolventkinje Stomatološkog fakulteta u Beogradu Ivane Stojaković (26) i devetnaestogodišnje maturantkinje paraćinske gimnazije Biljane Obradović pronađena su juče ujutru.

Osumnjičeni za ubistvo dveju devojaka identifikovan je i uhapšen zajedničkim naporima Policijske uprave u Jagodini i pripadnika kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Veljović je rekao da je utvrđeno da su se 4. aprila, oko četiri časa, Ivana Stojković i Biljana Obradović vraćale iz Jagodine vozilom marke "honda", vlasništvo oca Stojkovićeve.

Na putu, u neposrednoj blizini njihovih kuća, naveo je Veljović, zaustavio ih je Toplica Marković i seo na zadnje sedište vozila.

On ih je, potom, primorao da se odvezu do mesta Ada, u neposrednoj blizini Morave, udaljenom od sela oko pet kilometara.

Tada je, precizirao je Veljović, došlo do verbalnog sukoba Markovića i Stojkovićeve, posle čega je on, sa dva hica iz pištolja pucao u glavu Ivane Stojković.

Obradovićeva je pokušala da pobegne iz vozila, ali je Marković pogodio u desnu butinu. Nakon što je posrnula i pala oko dva i po metra od vozila, on joj je prišao i ispalio hitac u slepoočnicu.

Veljović kaže da se Marković posle toga pešice udaljio sa mesta zločina, u pravcu sela Krušara, a u jutarnjim časovima se pridružio potrazi rodbine za devojkama.

Marković je danas uhapšen kao neposredni izvršilac tog krivičnog dela, monstruoznog dvostrukog ubistva, kazao je direktor policije.

On je dodao da policija, u saradnji sa istražnim sudijom Višeg suda u Jagodini i višim tužiocem iz Jagodine, nastavlja rad na rasvetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa tim dvostrukim ubistvom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvostruko ubistvo zbog neuzvraćene ljubavi, ubica uhapšen

Izvor: 24sata, 05.Apr.2010

Tela apsolventkinje Stomatološkog fakulteta u Beogradu Ivane Stojaković (26) i devetnaestogodišnje maturantkinje paraćinske gimnazije Biljane Obradović pronađena su juče ujutru. Pretpostavlja se da je motiv ubistva neuzvraćena ljubav i da je osumnjičeni bio zaljubljen u Ivanu Stojković.

Nastavak na 24sata...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo dve devojke

Izvor: Glas javnosti, 05.Apr.2010

BEOGRAD  - Policija je danas uhapsila Toplicu Markovića (30), osumnjičenog za ubistvo dve devojke čija su tela pronađena u nedelju ujutro u mestu Ada u blizini Ćuprije, rekao je agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović. Veljović je kazao da je osumnjičeni iz istog sela iz kog su bile...

Nastavak na Glas javnosti...

Ubica iz Ćuprije ubio zbog neuzvraćene ljubavi

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2010

Policija je danas uhapsila Toplicu Markovića (30 ) iz sela Krušara, nadomak Paraćina, osumnjičenog za ubistvo dve devojke iz istog mesta, čija su tela pronađena u Adi, nedaleko od Morave, izjavio je Tanjugu direktor policije MIlorad Veljović. Toplica Marković priznao je da je ubio dvadesetšestogodišnju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ubica iz Ćuprije pucao zbog neuzvraćene ljubavi

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2010

Policija je danas uhapsila Toplicu Markovića (30 ) iz sela Krušara, nadomak Paraćina, osumnjičenog za ubistvo dve devojke iz istog mesta, čija su tela pronađena u Adi, nedaleko od Morave, izjavio je Tanjugu direktor policije MIlorad Veljović. Toplica Marković priznao je da je ubio dvadesetšestogodišnju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Priznao da je ubio dve devojke

Izvor: Mondo, 05.Apr.2010

Toplica Marković (30) iz Krušara, kod Ćuprije, koji je danas uhapšen pod sumnjom da je juče ujutro u ćuprijskom vikend naselju "Ada" ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz istog sela, priznao je zločin.

Nastavak na Mondo...

Rasvetljeno dvostruko ubistvo

Izvor: Politika, 05.Apr.2010

Čačak – Dugotrajnim operativnim radom čačanska policija rasvetlila je dvostruko ubistvo izvršeno krajem aprila 2010. godine u obližnjem selu Lipnici. Identifikovane su i slobode lišene tri osobe pod sumnjom da su na podmukao i svirep način počinile teško ubistvo: Darko Pilović (24) iz Samaila...

Nastavak na Politika...

Ubio dve devojke, "tragao za njima", pa priznao zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2010, 00:01

JAGODINA - Toplica Marković (30) iz Krušara, kod Ćuprije, koji je danas uhapšen pod sumnjom da je juče ujutro u ćuprijskom vikend naselju "Ada" ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz istog sela, priznao je zločin, potvrđeno je večeras novinarima u Policijskoj upravi u Jagodini...Motiv...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Marković priznao ubistvo, danas sahrana devojaka

Izvor: S media, 06.Apr.2010

Toplica Marković (30) iz Krušara, kod Ćuprije, koji je danas uhapšen pod sumnjom da je u nedelju ujutru u ćuprijskom vikend naselju "Ada" ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz istog sela, priznao je zločin, potvrdjeno je u Policijskoj upravi u Jagodini. Danas sahrana devojaka....

Nastavak na S media...

HOROR - Priznao da je UBIO DVE DEVOJKE!

Izvor: Press, 06.Apr.2010

Toplica Marković (30) uhapšen zato što je za Vaskrs ubio bivšu devojku Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz Krušara kod Ćuprije! Nekoliko sati posle zločina Toplica se pridružio potrazi rodbine za nestalim devojkama! .Toplica Marković...

Nastavak na Press...

Ubica devojaka „kopirao" Kapisodu?!

Izvor: Press, 06.Apr.2010

Toplica Marković pre ubistva bivše devojke Ivane Stojković i njene drugarice Biljane Obradović pričao po selu da je Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajčin zbog „prave, velike ljubavi, ali da je pogrešio što se ubio!" .Toplica Marković (30) iz Krušara,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.