Supernatural 21. aprila na Adi Huji

Izvor: Mondo, 06.Mar.2013, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supernatural 21. aprila na Adi Huji

Sedmi Supernatural festival biće održan 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu, a imaće i humanitarni karakter.

Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna , moći će na festival da uđu besplatno. Tako ove godine, pored ekološkog, festival ima i humanitarni karakter budući da će sva prikupljena gardeoba biti donirana Crvenom krstu Beograda.

Za sve koji odluče da ne recikliraju, a sumnjamo da će ih biti mnogo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na kapijama festivala ulaznica će koštati 400 dinara.

Kao i do sada, festival će imati bogat muzički, ekološki i program za najmlađe. U okviru zelene pijace i zelene učionice predstaviće se veliki broj organizacija, izlagača i predavača, a detaljan spiusak učesnika biće objavljen uskoro na Facebook stranici festivala.

Supernatural park, prostor na kome će se festival održati drugu godinu za redom, je projekat Supernatural pokreta, koji je započet prošle godine u saradnji sa opštinom Palilula. Nekadašnja divlja deponija građevinskog šuta pretvorena je u park sa idejom da se ovaj prostor vrati prirodi i da Beograđani dobiju još jednu zelenu oazu na Dunavu koju će rado posećivati.

Nedavno je objavljen i film "Supernatural park, od deponije do parka" koji predstavlja aktivnosti pokreta Supernatural u 2012 godini, sa akcentom na formiranje parka na špicu Ade Huje.



Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski dan Planete zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U međuvremenu festival je prerastao u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i edukacije.

Prošlogodišnji festival, na kome su nastupili Zemlja Gruva, Gušti, Sharks, Snakes & Planes i Duško Gojković, posetilo je više od 7.000 ljudi.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.