Stefanović: Rasvetljavanje Loto afere do utorka ili srede

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Rasvetljavanje Loto afere do utorka ili srede

Policija je obavila najveći deo istrage o navodnim neregularnostima u poslednjem kolu igre na sreću Loto, a preostala su još neka forenzička ispitivanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Ispitivanja bi trebalo da završimo do utorka ili srede i nakon toga sve rezultate predajemo Višem tužilaštvu u Beogradu", rekao je Stefanović novinarima u Centru za vodene sportove na Adi Ciganliji, gde se danas održava pokazna vežba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prvog ronilačkog centra Žandarmerije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojaša Stefanović prisustvovao je danas na Adi Ciganliji pokaznoj vežbi spašavanja na vodi i tom prilikom apelovao na roditelje da paze na decu neplivače i na građane da ne ulaze u neuređena kupališta.

"Veoma je važno da upozorimo sve ljude da poštuju sva pravila da ne ulaze u neuređena kupališta i da ne ulaze u vodu pod dejstvom alkohola i što je najvažnije da maloletnu decu i decu koja su loši plivači stalno drže na oku i da ne dozvole da ta deca bez nadzora ulaze u vodu", rekao je Stefanović novinarima na Adi Ciganliji.

On je ukazao da je u prethodnom periodu bilo dosta utapanja i naglasio da je velika tragadeja kada bilo ko, a posebno dete, na taj način izgubi život.

"Moramo da vodimo računa o našoj deci i zato molim sve roditelje da obrate pažnju na to da li su im deca otišla na kupališta, da li idu sa nekim ko zna da pliva i da li neko pazi na njih," rekao je Stefanović, nakon vežbe spasavanja na vodi koju su izveli pripadnici Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Srbije.

On je najavio da će MUP u saradnji sa specijalnom antiterorističkom jedinicom i Žandarmerijom u avgustu i septembru organizovati kampove i obuke u okviru kojih će između ostalog biti i obuke o tome kako se ulazi u vodu, kakvi su postupci i koje su mere bezbednosti.

Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš je naveo da najvećih problema ima sa neplivačima i da se u poslednjih mesec dana dogodilo 18 slučajeva utapanja ljudi i dece koji su neplivači.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U poslednjih mesec dana utopilo se 15 neplivača

Izvor: B92, 02.Avg.2015

U poslednjih mesec dana u Srbiji se utopilo 15 neplivača, a pored neiskustva u plivanju najčeši uzroci smrti su ulazak u vodu posle konzumiranja alkohola...Ovo su danas naveli predstavnici Žandarmerije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović..."Neplivači su najveći problem, njihova...

Nastavak na B92...

Rasvetljavanje Loto afere do utorka ili srede

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2015

Policija je obavila najveći deo istrage o navodnim neregularnostima u poslednjem kolu igre na sreću Loto, a preostala su još neka forenzička ispitivanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović...Ispitivanje bi trebalo da završimo do utorka ili srede i nakon toga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.