Sredstva za projekte u saobraćaju

Izvor: Danas, 07.Avg.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za projekte u saobraćaju

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas uručio je predstavnicima opština Kanjiža, Senta i Ada ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za projekte u saobraćaju. Na ovogodišnjem konkursu "Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova" za projekte unapređenja saobraćajne infrastrukture, opština Kanjiža je dobila 4,1 milion dinara za izgradnju biciklističke staze u Horgošu, dok je opština Senta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << takođe za izgradnju biciklističke staze, dobila 2,1 milion dinara.

 Opština Ada je na konkursu dobila dva miliona dinara za postavljanje svetlosne saobraćajne signalizacije na pešačkom prelazu.

Zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas istakao je da je saradnja između resornog pokrajinskog sekretarijata i opština Kanjiža, Senta i Ada veoma dobra. Kako je naveo, te tri opštine su u proteklom periodu sa kvalitetnim projektima uspešno konkurisale za sredstva na konkursima "Pokrajinskog sekretarijata za privredu".

- Realizacijom tih projekata značajno je unapređena saobraćajna infrastruktura u ove tri opštine, a time i bezbednost građana - naveo je Juhas i dodao da je od 2007. Kanjiža za tu namenu dobila 20 miliona, Senta 17 miliona, a Ada 8,5 miliona dinara.

Na konkursu "Pokrajinskog sekretarijata za privredu" sufinansirana su ukupno 22 projekta lokalnih samouprava - izgradnja kružnih tokova (4), projektovanje kružnih raskrsnica (3), izgradnja biciklističkih staza (6), projekti saobraćajnog uređenja zona škola (8) i jedan projekat izmeštanja autobuskog stajališta. Ukupno dodeljena sredstva na konkursu iznose 65 miliona dinara. Nakon uručivanja ugovora Juhas je sa domaćinima obišao lokacije u Kanjiži, Senti i Adi na kojima su planirane investicije u saobraćajnu infrastrukturu.

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za projekte u saobraćaju dodeljeni su i predstavnicima opština Mali Iđoš, Kula i Srbobran - prvoj 5,2 miliona dinara za saobraćajno uređenje i tehničke mere poboljšanja bezbednosti saobraćaja kružne raskrsnice na državnom putu "IIA-100" u Feketiću; Kula je dobila sredstva u iznosu od milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja na ukrštanju državnog puta "IB reda broj 15" i državnog puta "IIA reda broj 108" u Kuli i na ukrštanju državnog puta "IB reda broj 15" i Ulice Moše Pijade u Crvenki, a opština Srbobran 4,2 miliona dinara za izgradnju biciklističko-pešačke (eko) staze na teritoriji PP "Beljanska Bara" u Turiji.

Nakon uručivanja priređen je obilazak lokacija na kojima su planirane investicije u saobraćajnu infrastrukturu, kao i lokacija na kojima su realizovani projekti koje je u 2014. godini na teritoriji opština Mali Iđoš i Srbobran sufinansirao "Pokrajinski sekretarijat za privredu".
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.