Spasavanje životinja - posao hrabrih volontera

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasavanje životinja - posao hrabrih volontera

Ukoliko se desi da u zaleđenu reku upadne kućni ljubimac, prava adresa na koju se treba obratiti je organizacija Animal Rescue Serbia. Reč je o prvoj specijalizovanoj službi sa spasavanje životinja sa, kako kažu, visine i iz dubine. Grupa obučenih volontera imala je pokaznu vežbu spasavanja iz zaleđenog jezera na Adi Ciganliji.

Izvor: N1

Umesto pravih životinja, volonteri ARS-a spasavali su plastičnog konjića. Za potrebe pokazne vežbe, zeleni konjić >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << našao se u ulozi pokusnog kunića.

Za osam meseci, ekipa ARS-a izbavila je preko 150 životinja.

"ARS je učestvovao u izbavljanju roda, takođe su tu i mace koje se uplaše pa se vrlo često popnu na drvo, tu su psi iz nekih rupa, čak smo imali izbavljanje jednog psa iz septičke jame", kaže Katarina Lazarević.

Važan član njihovog tima je i pas Badi. Njegova uloga je takoreći - terapetuska.

"On učestvuje u svim akcijama u kojima je potrebno, kada je životinja izbezumljena, uplašena, onda dođe Badi, malo je odobrovolji, vrlo je drag i ljubak, tako da sve životinje vrlo lepo reaguju na njega. On osvaja sve, pa i vas je osvojio", kaže Katarina.

Pa nas je tako i ohrabrio da se i sami upustimo u akciju spasavanja.

Fotografija tri muškarca kojispasavaju psa iz zaleđenog Dunava za kratko vreme zapalila je drštvene mreže. To je bez sumnje, hrabar potez, ali ARS-ovi stručnjaci upozoravaju da se u takve akcije ne treba upuštati bez opreme i obuke.

"Sad u ovo vreme kada je led na rekama i jezerima može da bude jako opasno i da bude prividino da je bezbedno, međutim mogu vrlo lako da upadnu u led. Pogotova na rekama je nezgodno zato što ako upadnu gde je tekuća voda, ona će ih vrlo brzo odneti pod led i odvući ih u stranu i tad neće moći da se izvuku", objašnjava Aleksandar Gavrić, ARS.

Stoga ne treba rizikovati, a i nema potebe za tim. Dovoljan je samo telefonski poziv, da u pomoć priskoče profesionalci.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Spasioci životinja, uvek spremni za akciju

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017

Ukoliko se desi da u zaleđenu reku upadne kućni ljubimac, prava adresa na koju se treba obratiti je organizacija Animal Rescue Serbia. Reč je o prvoj specijalizovanoj službi sa spasavanje životinja sa, kako kažu, visine i iz dubine. Grupa obučenih volontera imala je pokaznu vežbu spasavanja iz...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.