Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabiji pritisak vode još danas u Novom Sadu i prigradskim naseljima

Pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima biće slabiji još danas, 13. decembra zbog radova u Fabrici vode i na izvorištu Petrovaradinska ada.

Radovi će se izdvoditi u periodu od 7 do 21 čas, navode iz "Vodovoda i kanalizacije".

"Zbog radova u Fabrici vode na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u novoj filter stanici, pritisak u mreži je smanjen sa tri na jedan bar. Izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova za posledicu ima da se u sistem trenutno ispušta 800 litara vode u sekundi umesto redovnih 1.200 litara u sekundi. Zbog naglog pada pritiska pojedini delovi grada kao i stanovi na višim spratovima mogu ostati bez vode. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i očekujemo da će biti završeni večeras do 21 čas. Stabilizacija u vodosnabdevanju se očekuje do četvrtka u večernjim časovima", navode u JKP "Vodovod i kanalizacija".

U ovom preduzeću dodaju da se u sklopu radova na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u Fabrici vode, paralelno izvode radovi na izvorištu Petrovaradinska ada, a nakon njihovog završetka, moći će da se koristi ovo izvorište sa 40 odsto kapaciteta u narednih pet do sedam dana, zbog povezivanja novog cevovoda na Žeželjevom mostu.

Kako navode, radovi su planski i neophodni, i mole građane da imaju strpljenja i razumevanja dok se radovi ne završe.

Dve cisterne sa pijaćom vodom postavljene su kod Kliničkog centra Vojvodine, jedna ispred FMC Specijalna bolnica za hemodijalizu na Bulevaru Slobodana Jovanovića 2, jedna ispred Hrama Rođenja sv. Jovana Krstitelja na Detelinari i jedna ispred Svetosavske crkve na Novom naselju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspored restrikcija vode u Novom Sadu tokom radova

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018

JKP "Vodovod i kanalizacija" u sklopu radova na izvorištu Petrovaradinska ada treba da priključi cevovod sa sremske i novosadske strane na novi Žeželjev most, zbog čega su uvedene restrikcije u vodosnabdevanju do 18. decembra...Sve bolnice na teritoriji grada, kao prioritetni objekti, imaće redovno...

Nastavak na Radio 021...

Restrikcije vode zbog prespajanja cevovoda na novi Žeželjev most

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018

Restrikcije vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima trajaće do utorka, 18. decembra zbog prespajanja cevovoda sa izvorišta Petrovaradinska ada kod novog drumsko-železničkog mosta...Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" u sklopu radova na izvorištu Petrovaradinska ada treba da priključi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.