Šid: Društveno koristan rad u cilju smanjenja siromaštva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Društveno koristan rad u cilju smanjenja siromaštva

U sali SO Šid juče je održana edukacija sa temom uvođenja društveno korisnog rada i radne aktivacije. Opština Šid jedan je od partnera u projektu koji realizuje Udruženje građana "Duga" iz Ade, sa ciljem smanjenja siromaštva.

Udruženje građana "Duga" iz Ade realizuje projekat "Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za lokalno uključivanje ranjivih grupa kroz pružanje integrisanih socijalnih usluga i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širenje dobre prakse društveno korisnog rada i radne aktivacije". Ova aktivnost je deo projekta "Podrška EU inkluzivnom društvu", finansiranog od strane švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Opština Šid je juče potpisala ugovor o partnerstvu i postala 11. opština koja se uključila u realizaciju projekta.

Sporazum o partnerstvu podrazumeva otvaranje Kancelarije za smanjenje siromaštva, sa ciljem formiranja inicijalnih socijalnih baza i odgovora na goruće probleme siromaštva. Jedan od koraka je uvođenje obaveze društveno korisnog rada u zamenu za jednokratnu pomoć. Svaki radno sposoban stanovnik naše opštine za dobijen novac treba da pruži kao protiv uslugu svoj rad.

Mera društveno korisnog rada odnosi se na nezaposlene, ali radno sposobne korisnike socijalne pomoći.

Vreme provedeno na društveno korisnom radu obračunavaće se na osnovu minimalne cene rada koja trenutno iznosi 143 dinara. Radno angažovanje će povratiti dostojanstvo korisnika i pružiti priliku ranjivim grupama (posebno Romima) koji u većini slučajeva nisu ni dobili priliku da rade, ujedno i da se upoznaju sa potencijalnim budućim poslodavcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.