SUNČANJE, KAFICA, TRČANJE Na Adi Vrvi od ljudi, ali svima nedostaje JEDNA STVAR

Izvor: Blic, 01.Apr.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUNČANJE, KAFICA, TRČANJE Na Adi Vrvi od ljudi, ali svima nedostaje JEDNA STVAR

Sunčanu prvoaprilsku subotu mnogi Beograđani iskoristili su da obiđu Adu ciganliju, na kojoj se prvi put posle duge i hladne zime oseća duh letnjeg Beograda. Međutim, jedna stvar kvari užitak...

Naime, gotovo je nemoguće kupiti sladoled. Prava pobuna nastala je među sladokuscima, a naročito mališanima, pa su njihovi roditelji ostali na muci.

- To nam kvari užitak, samo gledam okolo ne bih li naletela na sladoled. Nigde nema frižidera, a onaj na točenje ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi. Sve kuglice su rasprodate. Moraćemo, ipak, da se okrenemo sokićima - kazala je jedna mama koju su naši reporteri sreli na Adi.

Šetalište je prepuno ljudi, a na "beogradsko more" uputilo se i mnogo stranaca. U žamoru Beograđana čuju se i poneke reči na engleskom, španskom, ruskom, italijanskom... I dok se samo najhrabriji usuđuju da zakorače (bar do kolena) u jezero, mnogi su zaposeli plažu i uživaju u prvim vrelim zracima sunca. Mališani znatiželjno posmatraju jezero i vežbaju bacanje kamenčića.

Oni koji su se odlučili da iznajme bicikle i rolere biće u malom problemu: gotovo svi su već rentirani.

Prava je sreća naći i sportski teren koji već nije zaposet.

Omiljena kafica na Adi u hladu nekog od kafića već je dostigla paprenu cenu i do 300-400 dinara, ali to ne sprečava Beograđane da zauzmu neko od komotnih sedeljki sa pogledom na jezero. Neki su, pak, došli pripremljeni i napravili pravi piknik.

Pravu letnju atmosferu upotpunjuje i čuveni vozić, koji se probija kroz gužvu na šetalištu na svakih 20 minuta, a krug oko jezera košta 100 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.