Pustili pse na žandarma i tukli ga

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pustili pse na žandarma i tukli ga

Pripadnik Žandarmerije Srećko Nestorović napadnut je jutros na autobuskom stajalištu kod novog mosta na Adi Ciganliji i tom prlikom je zadobio telesne povrede.

Nezavisni sindikat policije obavestio je o incidentu i najoštrije osudio ovaj napad na kolegu.

Nestorovića, koji je krenuo na posao, dok je išao ka autobuskoj stanici, oko 05.15 sati srela su tri očigledno pijana izgrednika i na njega pustila pse, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno je u saopštenju.

Dok je pokušavao da se odbrani, izgrednici su nasrnuli na njega, a jedan ga je udario u glavu. Tek tada je uspeo da se legitimiše i kaže da je policijac, na šta su mu oni uzvratili rečima "baš volimo da bijemo pandure" i nastavili da ga udaraju.

U tom trenutku je naišao autobus u koji su ušli izgrednici, a Nestorović je obavestio policiju.

Izgrednici su napali i policajce koji su ih stigli u autobusu, a lišeni su slobode tek po dolasku pojačanja. Privedeni su, ali su ubrzo pušteni, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić najoštrije je osudio napad na kolegu, ali i sve učestalije napade na policiju koji prolaze bez kazne.

"Pitamo se kako građani da se osećaju bezbedno ako ni policajci nisu sigurni na ulicama", poručio je Lukić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.