Prošetajte preko Mosta na Adi u najluđoj noći

Izvor: Blic, 27.Dec.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošetajte preko Mosta na Adi u najluđoj noći

Uz višeminutni vatromet Most na Adi biće otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći.

Već u prvim minutima 2012. godine žitelji prestonice i njeni gosti biće u prilici da pređu sa jedne na drugu obalu Save, potvrdio je gradski arhitekta Dejan Vasović.

On je rekao i da će uskoro biti precizirani i drugi detalji oko organizacije ovog događaja.

Beograđani će već prvog dana 2012. godine gradskim prevozom moći da pređu preko Mosta na Adi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Za sada je planirano da preko njega saobraća 13 autobusa na liniji 94, koja ide od Novog Beograda, ulicama Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića i Proleterske solidarnost, prelazi novi most, i dalje nastavlja kroz Bulevar vojvode Mišića, ulicom Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do naselja Miljakovac 1.

Razmatra se i uvođenje kratke mini-bus linije koja bi služila da preveze građane sa jedne na drugu stranu reke, odnosno od Ade do Novog Beograda.

Već 1. januara, Beograđanima će na raspolaganju biti po jedna ulazna i izlazna rampa sa obe strane mosta (čukaričkoj i novobeogradskoj), dok će tokom godine biti nastavljeni radovi na završetku svih pristupnih puteva (pretljama Hipodrom, Radnička i Jurija Gagarina).

Most na Adi dug je 969 metara i širok 45 metara, a pilon je visine 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro, i dve pešačko-biciklističke staze.

Radovi na izgradnji mosta počeli su 1. decembra 2008. godine sa čukaričke strane reke Save.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.