Most na Adi - poklon Beograđanima u novogodišnjoj noći

Izvor: S media, 27.Dec.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most na Adi - poklon Beograđanima u novogodišnjoj noći

Most na Adi biće otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći, pa će Beograđani već u prvim minutima 2012. godine moći da pređu sa jedne na drugu obalu Save.

Građanima će na raspolaganju za početak biti po jedna ulazna i izlazna rampa sa obe strane mosta - na čukaričkoj i novobeogradskoj - dok će u toku naredne godine biti nastavljeni radovi na završetku svih pristupnih saobraćajnica, odnosno pretljama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Hipodrom, Radnička i ulica Jurija Gagarina.

Vučić: Naredna godina odlučujuća za Srbiju

Deda Mrazevi i Baba Mrazice se trkali u centru grada (VIDEO/FOTO)

Beograd: Deca legalno kupuju drogu!

Beograđani će već 1. januara moći autobusima javnog gradskog prevoza da pređu preko mosta na Adi. U početku će preko mosta saobraćati 13 autobusa sa linije 94, a razmatra se i uvođenje kratke mini bus linije koja bi samo služila da preveze građane sa jedne na drugu stranu od Ade do Novog Beograda, najavio je ranije direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac.

Prema njegovim rečima, uvođenje nove linije koja bi išla od Banovog brda do Novog Beograda biće u opticaju kada se Požeška ulica spoji sa novim mostom.

Vozila na liniji 94 kretaće se od Novog Beograda ulicama Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića i Proleterske solidarnost, preko novog mosta, kroz Bulevar vojvode Mišića, ulicom Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do naselja Miljakovac 1, navode u Direkciji.

Most na Adi, kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, a biće uređena i dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prošetajte preko Mosta na Adi u najluđoj noći

Izvor: Blic, 27.Dec.2011

Uz višeminutni vatromet Most na Adi biće otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći. ..Već u prvim minutima 2012. godine žitelji prestonice i njeni gosti biće u prilici da pređu sa jedne na drugu obalu Save, potvrdio je gradski arhitekta Dejan Vasović...On je rekao i da će uskoro biti precizirani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.