Poštujte pravila ponašanja na Adi

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštujte pravila ponašanja na Adi

Preduzeće "Ada Ciganlija" apelovalo je na kupače da se zbog visokih dnevnih temperatura koje se očekuju za vikend i velikog broja posetilaca na Savskom jezeru ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta zarad sopstvene bezbednosti.

InfoLink

Iz tog preduzeća podsećaju da je spasilačka služba od početka letnje sezone, bez obzira na maksimalno pojačane mere bezbednosti, obavila 41 uspešnu intervenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spasavanja, što je gotovo duplo više u odnosu na prethodnu sezonu koja je trajala punih sto dana, kada je obavljeno ukupno 26 intervencija.

U saopštenju se podseća i da je kupanje na Savskom jezeru dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 20 sati.

Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno i veoma opasno, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Kupalište na Savskom jezeru je pod pojačanim nadzorom pripadnika Komunalne policije, kao i pripadnika Policijske uprave za grad Beograd koji reaguju u slučaju nepridržavanja pravila kupališta.

Takođe, na kupače motri povećan broj pripadnika spasilačke službe, koji na kupalištu dežuraju i po završetku radnog vremena, sve do mraka, kada dužnost preuzima noćna patrola na skuterima.

Na prostoru Ade Ciganlije zabranjena je prodaja alkoholnih pića mlađima od 18 godina, kao i onima koji su u vidno alkoholisanom stanju.

Pedaline na Adi Ciganliji posetioci mogu da iznajme samo uz validan dokument sa slikom i isključivo uz poštovanje strogih odredbi koje su propisane kada je njihova upotreba pitanju, a odnosi se na korišćenje sigurnosnih pojaseva. Iznajmljivanje nije dozvoljeno licima mlađim od 14 godina.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.