Počela sezona kupanja na Adi

Izvor: B92, 20.Jun.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sezona kupanja na Adi

Beograd -- Počinje zvanična sezona kupanja na Adi Ciganliji. Stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje kažu da je voda na Adi i bazenima u Beogradu sigurna za kupanje.

Sa druge strane stručnjaci upozoravaju da kvalitet vode na javnim česmama u Beogradu nije svuda dobar.

Dr Miroslav Tanasković kazao je da kvalitet vode na Adi odgovara kvalitetu predviđenom za kupanje navodeći da će se tokom kupališne sezone kvalitet vode proveravati dva puta nedeljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na četiri merna mesta.

Kada je u pitanju kvalitet vode na bazenima, načelnik laboratorije za humanu ekologiju Marina Mandić kazala je da je kontrola kvaliteta vode pokazala hemijsku i mikrobiološku ispravnost na svim otvorenim bazenima.

Ona je navela da od svih javnih česmi sa izvorskom vodom u Beogradu voda za piće ispravna na samo tri javne česme-Hajdučkoj, Miljakovačkoj i javnoj česmi u Crkvi Svete Petke na Kalemegdanu.

Mandić je kazala da su vode na sve tri česme uglavnom uvek ispravne, dok na ostalima nisu za upotrebu, odnosno piće. Ona je dodala da se kontrola obavlja jednom mesečno, a da se najfrekvetnije česme kontrolišu dva puta tokom meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.