Počela izgradnja mosta preko Save

Izvor: B92, 01.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja mosta preko Save

Moskva -- Rusija i Srbija planiraju da potpišu dokumenta o naftno-gasnom aranžmanu 5. decembra u Beogradu, prenosi ruska novinska agencija Interfaks.

Predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler u Beogradu 5. decembra

Agencija, pozivajući se na izvore u rusko-srpskom mešovitom Komitetu za ekonomsku saradnju, navodi da će rusku delegaciju na ceremoniji predstavljati predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler.

Među bilateralnim dokumentima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogli bi biti potpisani ugovori o kupovini 51 odsto akcija NIS-a od strane Gaspromnjefta, memorandum o izgradnji kraka gasovoda Južni tok kroz Srbiju, kao i memorandum o izgradnji i modernizaciji podzemnog skladišta gasa Banatski dvor, navodi agencija.

Agenciji Beta srpski izvori u Moskvi potvrdili su da će Miler posetiti Beograd 5. decembra, ali nisu mogli da potvrde i potpisivanje navedenih dokumenata. Oni su naveli da će u delegaciji biti i predstavnik predsednika Rusije za Centralni federalni okrug Georgij Poltavčenko.

Moskovska banka saopštila je u sredu da će u Beogradu, 5. decembra, biti potpisan sporazum o osnivanju srpsko-ruskog dijaloga, čemu će u Predsedništvu Srbije prisustvovati Poltavčenko, predsednik Moskovske banke Andrej Borodin, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić.

Šef upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović su razgovarali o realizaciji srpskog dela gasovoda Južni tok i rekonstrukciji podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru, saopštio je Gasprom.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.