PSS traži ostavku načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a zbog smrti vatrogasca

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSS traži ostavku načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a zbog smrti vatrogasca

Policijski sindikat Srbije zatražio je ostavku načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića pošto je vatrogasac Milan Rmuš, koji je 19. jula zadobio teške opekotine prilikom gašenja požara na Adi, danas preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Sindikat je u saopštenju ocenio da Marić snosi najveću odgovornost jer kako se navodi "ništa nije učinio da vatrogasci dobiju adekvatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << opremu i jer je na čelu sistema koji treba da predupredi da se ovakve nesreće ne dešavaju".

"Za poslednje dve godine vatrogasci beogradske brigade su 10 puta gasili požar u ovoj fabrici, u istom pogonu i iz potpuno istih razloga. Fabrika nije zatvarana do ispunjavanja protivpožarnih standarda, već bi nastavljala da radi bez problema, do novog požara. To je rezultiralo tragedijom i ovaj hrabri vatrogasac, naš kolega, je dao svoj život, zato što neko nije uradio svoj posao", piše u saopštenju.

Sindikat je dodao da bi ostavka načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a predstavljala "moralan čin, kako bi građani Srbije uvideli da oni koji greše u javnim službama, moraju biti i sankcionisani".

Pripadnik Vatrogasno spasilačke brigade u Beogradu Milan Rmuš preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) od povreda koje je 19. jula zadobio prilikom gašenja požara u fabrici na Adi Huji. Rmuš je u Sektoru za vanredne sitiacije bio zaposlen od 2004. godine, kao vatrogasac spasilac počeo je da radi u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Košutnjaku a dobio je više nagrada i odlikovanja.

Novčano je nagrađen 2013. godine kao najbolji vatrogasac za teritoriju opštine Rakovica, a zbog izuzetnog zalaganja pre pet meseci prebačen je u Vatrogasno spasilački bataljon Zvezdara.

Iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina. Saučešća porodici preminulog vatrogasca uputili su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.