Preminuo vatrogasac povređen na Adi Huji

Izvor: RTS, 31.Jul.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo vatrogasac povređen na Adi Huji

Vatrogasac Milan Rmuš, koji je bio povređen prilikom gašenja požara na Adi Huji, preminuo je.
Vatrogasac je teške opekotine zadobio u požaru 19. jula u fabrici "Avala kartonka" na Adi Huji.

Osim njega, u požaru je povrede zadobilo još pet vatrogasaca i dva radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fabrike. 
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić uputili su saučešće porodici preminulog vatrogasca.
"Smrt Milana Rmuša, hrabrog vatrogasca-spasioca, nenadoknadiv je gubitak za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Iskreno smo se nadali da će se Milan oporaviti. Čovek koji je nebrojeno puta dobio bitke za živote i bezbednost građana Srbije danas je, nažalost, na Vojnomedicinskoj akademiji izgubio svoju životnu bitku i podlegao povredama koje je 19. jula zadobio prilikom gašenja požara u fabrici na Adi Huji. Saznanje da smo ostali bez tako vrednog i požrtvovanog vatrogasca sve nas je veoma ražalostilo", rekao je ministar Stefanović.
Načelnik Marić je istakao da je preminuli vatrogasac-spasilac bio angažovan na velikom broju ozbiljnih intervencija i aktivnosti Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.
"Milan Rmuš bio je poznat kao izuzetan profesionalac, a svojim radom i izuzetnim zalaganjem davao je primer mlađim vatrogascima. Svoju humanost i požrtvovanost je pokazivao kako na poslu u vatrogasnim intervencijama, tako i privatno", rekao je Marić.
Milan Rmuš je u radnom odnosu u Sektoru za vanredne situacije bio od 2004. godine.
Kao vatrogasac-spasilac počeo je da radi u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Košutnjaku i dobitnik je više nagrada i odlikovanja tokom svoje karijere. Novčano je nagrađen 2013. godine kao najbolji vatrogasac za teritoriju opštine Rakovica.
Zbog izuzetnog zalaganja, pre pet meseci prabačen je u Vatrogasno-spasilački bataljon Zvezdara. Iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.