Ovog leta neće biti mučnog čekanja na semaforu kod Ade: Pasarela skoro gotova, ima i podno grejanje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 07:45

Ovog leta neće biti mučnog čekanja na semaforu kod Ade: Pasarela skoro gotova, ima i podno grejanje (VIDEO)

Pešacima će biti lakše da dođu do "beogradksog mora"

Izgradnja pasarele u Radničkoj ulici kod Ade privodi se kraju, a njeno otvaranje očekuje se za nekih mesec dana, piše portal Beobild.

Iako je rok za izvođenje ovih radova značajno produžen, konstrukcija je završena, ugrađeni su liftovi u sva jezgra i ostaje samo da se premažu pešačke staze.

U pripremi je i test opterećenja koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će prethoditi nanošenju izolacije a u okviru koga će biti izvršena sva ispitivanja na konstrukciji pre otvaranja za upotrebu.

Pasarela će premostiti jedan od najopterećenijih pešačkih prelaza, na ukrštanju Paštrovićeve i Radničke ulice kod Ade Ciganlije, a denivelacija bi trebala da značajno unapredi bezbednost pešaka i protok saobraćaja. Pešačko biciklistička konstrukcija ima dva kraka ukupne dužine skoro 104 metara.

Krak koji premošćava Paštrovićevu ulicu dugačak je 48.3 metara, dok konstrukcija iznad Radničke ima ukupnu dužinu od 55.5 metara. Pasarela ima tri pristupa, sa po jednim liftom za javnu upotrebu u okviru svakog komunikacijskog jezgra. Pešačke staze na konstrukciji imaće i podno grejanje, čime će biti unapređena bezbednost i korišćenje pasarele tokom zime.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.