Otvorena nova sportska balon-hala u Adi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 13:27

Otvorena nova sportska balon-hala u Adi

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević prisustvovao je danas u Adi, zajedno sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, otvaranju balon–hale u okviru Rekreacionog centra "Adica", modernog sportskog objekta čija je izgradnja koštala 25 miliona dinara.

Milićević je ovom prilikom izjavio da je izgradnja ovog objekta još jedna potvrda odlične saradnje Pokrajine sa Opštinom Ada u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu.

"Zajedničkim ulaganjem iz pokrajinske i opštinske kase, i delom iz donacije iz Mađarske realizovane preko Fudbalske akademije iz Bačke Topole, Ada je dobila izuzetan sportski objekat u kome će svi rekreativci, ali i profesionalni sportisti, moći da treniraju fudbal u najboljim mogućim uslovima", kazao je Milićević i dodao da će ovaj objekat posebno značiti najmlađima.

On je rekao da će otvaranje ovog objekta obogatiti i turističku ponudu opštine Ada, jer će u njemu biti organizovani fudbalski kampovi i turniri, kao i trenažni procesi sportskih klubova.

"Pokrajinska vlada je u prethodne četiri godine uložila 1,32 milijarde dinara u sportsku infrastrukturu širom Vojvodine", kazao je Milićević i naveo da nijedna lokalna samouprava u tom segmentu nije zanemarena.

On je naveo i to da je u razvoj opštine Ada uloženo više od 350 miliona dinara – u putnu infrastrukturu, vodosnabdevanje, podsticaje poljoprivredi, otvaranje novih radnih mesta i drugo. Sva ta ulaganja su doprinela tome da Ada ostane među razvijenijim opštinama ne samo u Vojvodini, već i u celoj Srbiji.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je svim učesnicima u relizaciji ovog projekta, koji omogućava da se deca tokom čitave godine bave sportom. On je naveo da je balon-hala u Adi deo piramidnog sistema koji gradi TSC iz Bačke Topole, i koji na vrhu ima vrhunski fudbal, a na nižim nivoima masovni sport bez kog nema ni vrhunskog.

"Ova investicija je značajna i van okvira fudbala, jer se deca kroz sport uče zajedništvu, pripadnosti ekipi i požrtvovanju zarad zajedničkog cilja", kazao je Pastor. On je dodao da je ideja da se akademski sistem sporta ustanovi u Senti za vaterpolo i plivanje, u Kanjiži je položen kamen temeljac za akademiju za rvanje, u Adi je u planu akademija za rukomet, a na Paliću izgradnja veslačkog centra, a za košarku u Subotici.

Prisutnima su se obratili predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki, predsednik Fudbalskog kluba AFK iz Ade Tamaš Tot i predsednik Fudbalskog kluba TSC Janoš Žemberi, a svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.