Izvor: Magyar Szó, 29.Dec.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni iz Ade su na slobodi

U koordinisanoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova tokom vikenda su uhapšene četiri osobe koje su prema sumnjama policije počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica, a sve to u vezi sa izgradnjom mosta na Tisi, u Adi.

Uhapšen je Ferenc Irmenji, bivši gradonačelnik Ade, Zoran Dragin, bivši zamenik gradonačelnika Ade, Đerđ Horti, bivši rukovodilac, načelnik odeljenja za komunalne poslove u >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << opštini Ada, i Zoltan Bilicki, sadašnji gradonačelnik Ade. Policija je uhapšene prevezla u Beograd gde su stavljeni u pritvor na 48 sati. Juče kasno popodne smo dobili informaciju da su sva četvorica puštena na slobodu.

U Adi, o uhapšenima, njihove porodice ni juče u podne nisu znale ništa, a informacije nisu imali ni službenici lokalne samouprave. I rodbina i saradnici su imali informacije samo objavljene u medijima, a sa uhapšenima nisu imali nikakve neposredne kontakte.

U lokalnoj samoupravi je sve teklo u uobičajenom redu, a radnici su se nadali da će gradonačelnik biti pušten na slobodu.

Prema našim informacijama, tužilaštvo protiv organizovanog kriminala je u nedelju uveče saslušala sva četiri uhapšena iz Ade. U vezi uhapšenih, sumnja se da su prilikom izgradnje mosta na reci Tisa u Adi, od decembra 2006. do juna 2013. godine omogućili da se izvršeni radovi dva puta isplate beogradskoj firmi „Inter-most“ A.D, a time su naneli štetu pokrajinskom budžetu. Prema sumnjama policije osumnjičeni su iz opštine Ada prilikom izgradnje mosta 2006. godine ugovorili plaćanje izvedenih radova sa JP “Putevi Srbije”, a potom 2009. godine i sa Fondom za kapitalna ulaganja APV. Osumnjičeni, tako, nisu obavestili JP “Putevi Srbije” da je njihove obaveze finansiranja izgradnje mosta preuzeo Fond za kapitalna ulaganja APV, koji je takođe platio izvršene radove.

U lokalnoj samoupravi u Adi juče su rekli da ne shvataju ovakvo ponašanje policije, kao ni sumnju, jer opština Ada nije imala nikakve veze sa sumom za izgradnju mosta, jer je novac „Inter-most“-u i JP “Putevi Srbije” Fond za kapitalna ulaganja APV neposredno platio. Pored toga, lokalna samouprava je sarađivala sa policijom tokom cele istrage. Tokom proteklih meseci sve dokumente koji su bili na raspolaganju su pokazali istražiteljima, a pored toga gradonačelnik je već dao izjavu ranije, u Beogradu, u vezi sa celim slučajem.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.