Održana Roze trka

Izvor: Akter, 21.Mar.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Roze trka

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, na beogradskoj Adi Ciganliji danas je, pod pokroviteljstvom Alfa banke, održana "Roze trka", čiji je cilj podizanje svesti javnosti o značaju prevencije ove bolesti

Trka koja se održava širom sveta kao podrška ženama obolelim od raka dojke, okupila je veliki broj učesnika, a podršku su dali i poznati umetnici i sportisti.

I ovogodišnja "Roze trka" u Srbiji, čiji su organizatori Fondacija Natalis, u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa Sportskim savezom Rakovice i AK "21. maj", imala je humanitarni karakter, a prikupljena sredstva usmerena su za finansiranje programa edukacije žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke "Budimo zajedno".

Alfa banka, koja je drugu godinu zaredom pokrovitelj "Roze trke", važi za jednog od najznačajnijih donatora programa "Srbija protiv raka" Ministarstva zdravlja.

Za pet godina aktivnog učešća u borbi protiv raka dojke, putem svoje Masterkard "Hvala kartice", prikupljeno je više od 30 miliona dinara, a novac je iskorišćen za kupovinu savremenih aparata za ranu detekciju raka dojke, koji su distribuirani zdravstvenim ustanovama širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.