OVO JE DEČAK KOJI JE PREMINUO NA ADI! Pao na kolena i drugaru izgovorio poslednje reči

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2021, 19:03

OVO JE DEČAK KOJI JE PREMINUO NA ADI! Pao na kolena i drugaru izgovorio poslednje reči

Neutešni roditelji i brat su od tuge i bola van sebe, a prve komšije jecaju u neverici.

Smrt fudbalera Dalibora J.(16) na terenu na Adi Ciganliji, pri završetku utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo potresla je njegove najmilije, fudbalski klub iz Barajeva, kao i sve koji su tog dobrog mladića poznavali makar i površno.

- Svi smo u šoku, potreseni velikom tragedijom. Dečaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi pre kraja utakmice, spustio se u klečeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<  položaj, a trener Filip ga je nekoliko metara udaljen pitao, da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren, a dečak je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta, a fizioterapeut sa dve devojke iz Crvenog su mu pritrčali i osetili da mu radi puls. Međutim... - prepričao je za medije Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige, u okviru koje se igala dečakova poslednja utakmica.

Trener fudbalskog kluba "Rad Barajevo" Filip Tomašević prema rečima njegovih poznanika od tragedije neprestano plače i oseća se vrlo loše jer je veoma voleo Daču.

Neutešni roditelji i brat su od tuge i bola van sebe, a prve komšije jecaju u neverici da je tako finu i uvek nasmejanu porodicu mogla da zadesi tolika tragedija.

Ispred zgrade u kojoj živi porodica nesrećnog fudbalera danas nije bilo nijedno dete, iako obično sve vrvi od mališana i graje, kao i na obližnjim terenima za košarkašku i fudbal, gde je Dalibor sa bratom i drugarima proveo najveći deo detinjstva pikajući loptu, pa je jasno da je tuga zaposela čitav kraj.

Od usta do usta prepričava se da je Dalibor poslednju konverzaciju vodio sa drugarom iz kluba koji ga je kad je pao na kolena pitao: "Da li možeš da staneš?" Dača je samo izgovorio "Ne".

Doktor Bojan Ćećez koji je pre petnaestak dana pregledao Dalibora u okviru zdravstvene kontrolu fudbalera njegovog kluba juče je za Srpski telegraf rekao da je aneurizma najverovatniji uzrok smrti prema njegovom mišljenju i njegovih kolega iz Hitne pomoći, ali da će obdukcija dati pravi odgovor.

- Aneurizma nije mogla biti otkrivena sportskim pregledom. Ona se otkriva samo na nekoj magnetnoj rezonanci i skeneru. Početkom septembra obavljen je detaljan lekarski pregled fudbalera mlađih od 17 godina koji važi cetiri meseca. Zbog korone smo radili i više analiza nego što je obavezno. Urađen je EKG snimak, pregled sa opterećenjem, a zatim i EKG u miru, takođe i saturacija kiseonika, kao i kompletna laboratorija. Svi lekarski nalazi bili su u najboljem redu, u najboljim granicama. Dečak nije osećao nikakve probleme i bio je potpuno spreman za bavljenje fudbalom - rekao je dr Ćećez.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.