Izvor: Press, 17.Avg.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi peroni od novembra?

Radovi na izgradnji dela autobuske stanice u bloku 42 biće završeni za manje od tri meseca. Aneks sa 1.200 kvadrata ispod Mosta na Adi


Budući izgled nove autobuske stanice u Bloku 42
NOVA autobuska stanice u Bloku 42 dobija svoje obrise! Aneks, objekat koji će služiti kao veza između glavne autobuske stanice koja tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << treba da se gradi i železničke stanice "Novi Beograd", trebalo bi da bude gotov u oktobru. To znači da bi već od novembra, umesto sa BAS, autobusi ka drugim gradovima u Srbiji mogli da kreću sa Novog Beograda.
Reporteri "Novosti" juče su obišli gradilište. Dosada su završeni svi zemljani i betonski radovi, urađena je kompletna čelična konstrukcija objekta sa protivpožarnom zaštitom, urađeni su vodovod i kanalizacija.
- U toku su radovi na izradi fasade, ugrađuju se prozori i vrata - objašnjavaju u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.
- Majstori rade na podnoj i krovnoj konstrukciji, kao i na pripremi instalaterskih radova za struju, vodu, grejanje, ventilaciju... Po završetku instalaterskih radova sledi ugradnja kompletnog enterijera i opreme, izrada trafostanica za potrebe priključaka za struju i telekomunikacije, kao i spoljno uređenje oko objekta.
Da podsetimo, aneks ima oko 1.200 kvadratnih metara i nalazi se ispod konstrukcije pristupnih puteva Mostu na Adi, odnosno prekoputa ulaza u otvoreni tržni centar na Novom Beogradu. Kao objekat privremene autobuske stanice, dok se ne sagradi nova, u njemu će se nalaziti službene prostorije, sanitarni čvorovi i putnički pretinci, trgovinski i ugostiteljski objekti.
Radovi, vredni 140,5 miliona dinara, trebalo bi da budu gotovi u oktobru, pa bi Beogradska autobuska stanica već u novembru mogla da bude premeštena na novobeogradsku stranu.
Majstori su juče postavljali podno grejanje Foto P. Milošević


GRADE I PARKING IZA BUVLjAKA
Osim zgrade pomoćnog objekta, završena je i izrada projekata za rekonstrukciju saobraćajnica Antifašističke borbe, Marka Hristića i Jurija Gagarina, koje okružuju kompleks. U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju parkinga sa 238 parking-mesta iza sadašnjeg otvorenog tržnog centra, sa pristupnom saobraćajnicom iz Ulice Jurija Gagarina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.