Nove pretnje podmetnutim bombama, beogradski portal dobio spisak navodnih meta sa zlokobnim porukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 16:46

Nove pretnje podmetnutim bombama, beogradski portal dobio spisak navodnih meta sa zlokobnim porukama

Portal Telegraf.rs objavio je danas da je na njegovu imejl adresu stigla poruka u kojoj nepoznata osoba navodi da "neće stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju", kao i da će minirati veliki broj zgrada i institucija u Beogradu.

Prenosi se da se u poruci navodi kako su bombe već postavljene i da je ovo samo nastavak dojava o bombama na mnogim lokacijama u Beogradu.

"Nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje moj narod i uništava moju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlju. Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sledeće lokacije u Beogradu" stoji u poruci.

Sledi spisak lokacija: Muzej "Zepter";Beogradski zoološki vrt; Nebojša kula; Narodni muzej; Muzej istorije Jugoslavije;Tržni centri "Rajićeva", "Stadion", "Karaburma"; "Ada Mol " BIG Rakovica " Banjica, "Beo tržni centar",Kineski tržni centar, Studenstski domovi "Karaburma", "Patris Lumumba", "Mika Mitrović"; Vojna akademija, Predsednikova kuća.

Na spisku su i beloruska, ruska i kineska ambasad; dokovi kod Ade Ciganlije;; Stadion "Rajko Mitić"; FK Obilić; Stadion FK Voždovac; Olimp;Stadion Omladinaca FK Crvena Zvezda;Pančevački most ;Most Mihajla Pupina; Brankov most; Most na Adi; Novi železnički most; Železnička stanica Novi Beograd; Aerodrom Beograd ; Stara Železnička stanica Beograd; Železnička stanica Dunav; Poslovnice Er Srbije; Poslovnice Turkish erlajnsa.

U poruci koju prenosi Telegraf rs. stoji i "stavili smo bombe u automobile i u nekoliko aviona" i na kraju: "trovali smo i vodu iz beogradske česme"

Evakuisan tržni centar u Rajićevoj

U tržni centar ''Rajićeva'' u Beogradu danas je stigla nova dojava o bombi, a kako je rečeno Tanjugu ekipe MUP-a proveravaju zgradu, na mestu događaja dok su zaposleni i posetioci evakuisani.

Pripadnici policije koji su ispred Rajićeve kažu da su za dojavu saznali pre oko 40 minuta i da tržni centar neće raditi dok se ne završi bezbednosna provera.

Ispred tržnog centra je veliki broj dece koja će, prema rečima policije, takođe biti udaljena sa tog mesta.

Dojava o bombi u Rajićevoj je još jedna u nizu dojava o postavljenim bombama u Beogradu poslednjih nekoliko dana, a dojave su stizale i za osnovne i srednje škole, železničku stanicu, pojedine ulice i druge tržne centre.

Sve dojave su se pokazale kao lažne.

Lažna uzbuna i u policijskoj stanici u Kragujevcu

Policijskoj upravi u Kragujevcu prijavljeno je telefonskim putem da je u njihovoj zgradi postavljena bomba, a kontradivizionim pregledom je utvrđeno da je dojava bila lažna, preneo je RTS.

Dojava je upućena oko 11:30.

Objekat je bio evakuisan, a iz kragujevačke Policijske uprave za RTS su rekli da je istraga u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA DOJAVA O BOMBI: Studentski dom na Voždovcu hitno evakuisan

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2022

Studentski dom "Mika Mitrović" na Voždovcu evakuisan je zbog dojave o postavljenoj bombi, nakon što su dojave o bombama stigle i u TC Rajićeva, BIG Rakovica, ali na SC Olimp...Studenti su evakuisani, uskoro će na lice mesta stići kontradiverziona ekipa MUP koja bi trebalo da pregleda dom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Minić o dojavama o bombama: Imamo obećanje da će studentski domovi biti prioritet

Izvor: Danas, 17.Maj.2022

Studentski dom “Mika Mitrović” je pregledala policija i ustanovljeno je da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi pa su se studenti vratili u svoje sobe. Očekuje se da policijske ekipe pregledaju još dva doma - “Patris Lumumba” i “Karaburma”, kaže za Danas Goran Minić, direktor...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.