Nova fiskulturna sala

Izvor: RTS, 11.Mar.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fiskulturna sala

U Molu, po veličini drugom naseljenom mestu u bačkoj opštini Ada, sa oko 5.000 stanovnika, otvorena je sportska hala izgrađena po evropskim standardima. Hala je, u stvari, nova fiskulturna sala u seoskoj osnovnoj školi, a njena izgradnja koštala je 130 miliona dinara.

Osnovna škola "Novak Radonić" u Molu nekada je imala 1.100 đaka, a danas svega 445. Nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku, dok se romski izučava kao maternji sa elementima nacionalne kulture.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Nakon šest godina gradnje, škola je dobila novu fiskulturnu salu, koja će služiti potrebama svih sportskih klubova u naselju i biće centar društvenih i kulturnih zbivanja.

Snežana Došić, direktorica škole kaže da je sala veličine 1.782 kvadratna metra, ima 670 mesta za sedenje i opremljena je neophodnom opremom i rekvizitima.

Učenica Maša Popov kaže da su uslovi za vežbanje u novoj sali mnogo bolji nego u staroj, koja je bila jako mala, bez grejanja i potrebne opreme.

"Ova sala je mnogo bolja i ima sve što je potrebno", dodaje Maša.

Gizela David, profesor fizičke kultura, ističe da svi mnogo dobijaju sa novom salom, koju su godinama čekali da se otvori.

Profesorica podseća da u Molu postoji više sportskih klubova, kao što su fudbalski, rukometni, odbojkaški i košarkaški i svima je hala neophodna.

"U svim tim klubovima imamo mnogo dece i jako je važno da budu u hali i da se bave sportom, nego da su na ulici", dodaje ona.

Svečanom otvaranju sportske dvorane prisustvovali su građani Mola i okoline, kao i brojne zvanice iz sportskog, kulturnog i javnog života Pokrajine. Hala je izgrađena i opremljena sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport i budžeta Opštine Ada.

rts.kikinda@rts.rs

+381 230  439 745
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.