Neprijatan miris kraj Save na Adi Ciganliji; šta kažu analize? VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 21:20

Neprijatan miris kraj Save na Adi Ciganliji; šta kažu analize? VIDEO

Beograd -- Neprijatan miris danima se širio kraj Save na Adi Ciganliji, a uzrok je na ušću Topčiderske reke u Savu.

To je verovatno razlog zbog kojeg je poslednje dane miholjskog leta obeležio slab odziv Beograđana na tom keju.

"Ja sam izvukao brod, tako da bežim - što se kaže, dok ne prođe ova situacija,a to niko ne zna dokle ce da traje", kaže jedan sugrađanin.

Drugi kaže da je problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to što na ušću Topčiderske reke u Savu, neporedno blizi mosta na Adi, postoji jedan greben - talog od mulja.

"Kada se tu mnogo svega toga nataloži, onda ta prljava voda ne otiče Savom i ostaje u tom delu", kazao je drugi sugrađanin.

Inspektori Agencije za zaštitu životne sredine su još 27. oktobra izašli na teren i uzeli uzorke vode, a kako navode, tokom analize primećene su vidljive otpadne materije, promenjeni su boja i miris vode.

Analize su pokazale da postoji deficit kiseonika u vodi Topčiderske reke, odnosno da je veoma zagađena.

Beograđanin kaže da nema kiisonika, pa ribe umiru.

Drugi kaže da je voda skinula čak i alge sa buradi.

Opširnije u video-prilogu...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.