Nagrade kadetima, plivačima za Časni krst

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade kadetima, plivačima za Časni krst

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković koji su obišli danas Vojnu akademiju, razgovarali su sa kadetima koji su pre dva dana na beogradskoj Adi Ciganliji plivali za Časni krst i uručili im nagrade.

Kadeti su nagrađeni odmorom s jednim članom porodice u objektu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Tari.

Čestitajući im na postignutim rezultatima, Vulin je rekao da je Vojska Srbije jedna od najcenjenijih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u našem narodu i to zbog svoje tradicije, znanja koje pokazuje, ali više od svega zbog ljudi koje okuplja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"U plivanju za Časni krst Vojska Srbije je još jednom pokazala kakve sjajne ljude ima, kakve sjajne kadete ima, kakve sjajne podoficire i oficire ima, još jednom je pokazala zašto Srbija s pravom može da se osloni na svoju vojsku i zašto Srbija sa pravom može da veruje u svoju vojsku", istakao je Vulin.

On je takođe ukazao da je razvoj sporta u vojsci od najvećeg značaja i najavio ove godine konkretne poteze u smislu formiranja sportskih saveza, napominjući da će dodatna pažnja biti posvećena sportu u celini, kako bi se dodatno poboljšala fizička pripremljenost svakog pripadnika VS.

"Od kada se povodom Bogojavljenja organizuje plivanje za Časni krst, kao simbolika časnog čina krštenja Isusa Hrista, uvek sam želeo da se na pobedničkom postolju nađe pripadnik Vojske", rekao je Diković ističući zadovoljstvo što poslednjih godina do Časnog krsta prvi stižu upravo pripadnici Vojske Srbije.

Čestitajući kadetu Savi Stankoviću na ostvarenom uspehu, Diković je podsetio da je i u Kuršumliji časni krst završio u rukama pripadnika Vojske Srbije i istakao da je u mnogim garnizonima širom zemlje više od 150 vojnika i starešina plivalo za Časni krst i postiglo zapažene rezultate.

"Pripadnik Vojske, posebno oficir, mora u sebi imati izraženu želju za postizanjem boljih rezultata, jer to jača njega kao ličnost i pomaže mu u izvršavanju profesionalnih zadataka", rekao je Diković, naglasivši da su postignuti rezultati još jedan dokaz da treba ulagati u Vojnu akademiju i njene sportske kapacitete.

Kadeti Vojne akademije koji su učestvovali na plivanju za Časni krst zahvalili su ministru odbrane i načelniku Generalštaba na nagradama, ali i podršci koju su im pružili. Oni su se takođe zahvalili načelniku Vojne akademije koji je prepoznao njihov potencijal i omogućio im višenedeljne pripreme koje su realizovali pod budnim okom profesora fizičkog vaspitanja Đorđa Kozomare.

Reč je o kadetima koji su aktivni sportisti i koji su do sada postizali zavidne rezultate u vojnom višeboju i futsalu, a koji se već sada intenzivno pripremaju za Vojne kadetske igre koje će se u aprilu održati u Indoneziji.

Kadet Vojne akademije Sava Stanković pobednik je ovogodišnjeg tradicionalnog plivanja za Časni krst koje je pre dva dana održano na beogradskoj Adi Ciganliji povodom Bogojavljenja, velikog hrišćanskog praznika.

U konkurenciji od 54 mladića, još petorica kadeta plivala su sa njim na Savskom jezeru i postigla zavidne rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kadeti Vojne akademije nagrađeni zbog plivanja za Časni krst

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković danas su na Vojnoj akademiji razgovarali sa kadetima, koji su pre dva dana na beogradskoj Adi Ciganliji plivali za Časni krst i uručili im nagrade...Kako je u saopštenju Ministarstva odrane navedeno, nagrade...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.