NOVI MOST PREKO SAVE DOBIO IME - MOST NA ADI

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI MOST PREKO SAVE DOBIO IME - MOST NA ADI

Plato ispred Beograđanke zvaće se "Plato Đoke Vještice", a plato ispred hale "Arena" u Novom Beogradu poneće ime košarkaša Aleksandra Nikolića

BEOGRAD - Novi most preko Save, koji spaja novobeogradsku i čukaričku stranu, zvaće se Most na Adi, odlučili su večeras odbornici Skupštine grada. Odbornici su tako usvojili rešenje o dodeli naziva mostu preko Save, kojim se prihvata predlog više od 3.300 Beograđana.

Komisija za spomenike i nazive ulica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i trgova gradske skupštine razmatrala je dve moguće jezičke varijante ovog naziva - Most na Adi i Most preko Ade, nakon čega je utvrđen konačan predlog Most na Adi.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo je saglasnost Skupštini grada o imenu novog mosta. Odbornici su usvojili i rešenje prema kome će se plato ispred Beograđanke zvati "Plato Đoke Vještice", a plato ispred hale "Arena" na Novom Beogradu poneće ime košarkaša Aleksandra Nikolića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.