[NAJAVA] Novi datum Red Bull Flugtaga – 30. jun na Adi Ciganliji

Izvor: TangoSix.rs, 26.Jun.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Novi datum Red Bull Flugtaga – 30. jun na Adi Ciganliji

Iako je Red Bull Flugtag prvobitno trebalo da bude održan prethodnog vikenda, zbog najave loših vremeskih uslova manifestacija je odložena, a novi datum kada će amaterske konstruktorske letelice konačno „poletati“ sa Red Bullove platforme biće 30. jun sa početkom od 15 časova na makiškoj strani Ade Ciganlije.
Kako je prethodno saopšteno iz Red Bulla, preko trideset takmičarskih timova će kao voditeljski trio kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ceo program motivisati Sara Jo, Ajs Nigrutin Nikola Đuričko, dok će ulogu žirija između ostalih preuzeti Ivana Španović, Sajsi MC, SevdahBABY i drugi:
– Poseban ton celom događaju doneće pravi, profesionalni letači – festivalu letenja pridružuju se Marco Waltenspiel i Max Manow iz čuvenog Red Bull Sky Diving tima.
Pravo iz Salcburga i Hangara 7 na „beogradsko more“ sleće i Rainer Wilke u The Flying Bulls BO-105 akrobatskom helikopteru, sličan onom koji je pre svega nekoliko nedelja leteo iznad Menhetna i osvojio srca Njujorčana i naslovne strane vodećih svetskih publikacija. Bez puno otkrivanja, Beograđane i Srbiju očekuje pravi leteći spektakl, bilo da ga izvode profesionalci ili takmičari ovogodišnjeg Red Bull Flugtaga. –

 
Pravila Flugtaga ostaju nepromenjena, te će, kako je predviđeno, svih 30 letelica poletati sa platfome visoke šest metara, pri čemu će uz kreativnost biti ocenjivana i dužina leta i nastup na platfomi pre leta, kažu iz Red Bulla i dodaju:
– Pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi. Takmičarske ekipe nastupiće sa konstrukcijama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost.
Najkreativniji nastup donosi celoj ekipi Go Pro kamere, 3. mesto donosi tandemski skok padobranom za ceo tim, 2. mesto donosi panoramski let helikopterom iznad Beograda, a šampioni će dobiti let Red Bull helikopterom u Austriji. Takođe, nagrada za tim koji obori svetski rekord iz 2013. godine je put oko sveta. –
Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu i timovima koji će poleteti sa čuvene Red Bull Flugtag piste posetite Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Za snimke iza kulisa i intervjue sa ovogodišnjim takmičarima, posetite zvaničan Red Bull Srbija instagram profil.

The post [NAJAVA] Novi datum Red Bull Flugtaga – 30. jun na Adi Ciganliji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.