Izvor: TangoSix.rs, 21.Jun.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Još dva dana do Red Bull Flugtaga na Adi Ciganliji: Više od 30 takmičarskih ekipa, Sletanje The Flying Bulls BO-105 akrobatskog helikoptera i nastup Red Bull Sky Diving tima

Drugi srpski Red Bull Flugtag, jedan od najprepoznatljivijih događaja sa Red Bull pečatom, biće održan u nedelju 23. juna na Adi Ciganliji (makiška strana) sa početkom u 15 časova, saopšteno je iz Red Bulla.
Preko trideset takmičarskih timova će kao voditeljski trio kroz ceo program motivisati Sara Jo, Ajs Nigrutin Nikola Đuričko, dok će ulogu žirija između ostalih preuzeti Ivana Španović, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Sajsi MC, SevdahBABY i drugi, ističu iz Red Bulla i dodaju:
– Poseban ton celom događaju doneće pravi, profesionalni letači – festivalu letenja pridružuju se Marco Waltenspiel i Max Manow iz čuvenog Red Bull Sky Diving tima.
Pravo iz Salcburga i Hangara 7 na „beogradsko more“ sleće i Rainer Wilke u The Flying Bulls BO-105 akrobatskom helikopteru, sličan onom koji je pre svega nekoliko nedelja leteo iznad Menhetna i osvojio srca Njujorčana i naslovne strane vodećih svetskih publikacija. Bez puno otkrivanja, Beograđane i Srbiju očekuje pravi leteći spektakl, bilo da ga izvode profesionalci ili takmičari ovogodišnjeg Red Bull Flugtaga. –
Prema njihovim rečima, ekipe su prethodna tri meseca imale veliki motiv da se pripreme za Red Bull Flugtag, jer „najkreativniji nastup donosi celoj ekipi Go Pro kamere, 3. mesto donosi tandemski skok padobranom za ceo tim, 2. mesto donosi panoramski let helikopterom iznad Beograda, a šampioni će dobiti let Red Bull helikopterom u Austriji. Takođe, nagrada za tim koji obori svetski rekord iz 2013. godine je put oko sveta“.

 
– Preko 30 letelica inspirativnih imena i konstrukcija poleteće sa platfome visoke šest metara. Uz najavnu tačku, kostime i veliki zalet, pokušaće da što dalje i atraktivnije polete sir, opanak, tenk, klavir, jednorog i još mnogo drugih objekata koje do sada niste videli sa krilima. Sve to biće samo novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, gde se prva letelica otisnula sa platforme.
Takmičarske ekipe nastupiće sa konstrukcijama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Uz kreativnost, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi. – kažu iz Red Bulla.
Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu i timovima koji će poleteti sa čuvene Red Bull Flugtag piste posetite Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Za snimke iza kulisa i intervjue sa ovogodišnjim takmičarima, posetite zvaničan Red Bull Srbija instagram profil.
Ekipa Tango Sixa će i ovaj događaj ispratiti sa lica mesta, ali ovoga puta i kao deo žirija, te vas pozivamo da zajedno sa nama prisustvujete jednom od najotkačenijih amaterskih letačkih događaja ove godine u Beogradu. Vidimo se u nedelju na Adi!
The post [NAJAVA] Još dva dana do Red Bull Flugtaga na Adi Ciganliji: Više od 30 takmičarskih ekipa, Sletanje The Flying Bulls BO-105 akrobatskog helikoptera i nastup Red Bull Sky Diving tima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.