Izvor: JUGpress.com, 01.Maj.2023, 20:17

MUP Srbije o napadima na ekipe RTS i TV Prva

BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, PS Čukarica, uhapsili su N. J. (2002) zbog sumnje da je na Adi Ciganliji napao i pretio novinarskoj ekipi Prva TV, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On se tereti da je, tokom snimanja priloga za ovu televiziju, prišao TV ekipi i krenuo da kamermana ubode viljuškom za roštilj.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Takođe, danas oko podneva u Prvomajskoj ulici u Zemunu, muška osoba napala je novinarsku ekipu RTS, tako što ih je vređao i pretio im.

Policijski službenici PS Zemun intenzivno rade na identifikaciji i pronalsku počinioca ovog napada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić najoštrije je osudio napad na novinare RTS i Prva TV koji su se danas dogodili i naglasio da su nedopustivi bilo kakvi napadi na novinarske ekipe i da će policija odlučno reagovati na svaki napad i pretnju novinarima, navodi se u saopštenju.

RTS je ranije saopštio da je napadač oteo kameru snimatelju i bacio je na zemlju a toga u saopštenju MUP-a Srbije nema. (kraj) MP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.