Ljajić: Zaštitićemo radnike od vrućine

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Zaštitićemo radnike od vrućine

Ministarstvo rada i socijalne politike učiniće sve da zaštiti radnike koji rade na visokim temperaturama, najavio je ministar rada Rasim Ljajić.

Ljajić kaže da će se protiv nesavesnih poslodavaca podnositi i prekršajne prijave.

Most na Adi: Kako će izgledati Radnička petlja (FOTO)

Ljajić je, posle obilaska radova na mostu preko Ade Ciganlije, rekao da je ljudski život >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najvažniji i da neće biti tolerancije prema poslodavcima koji ne poštuju zakon i angažuju radnike da rade na visokim temperaturama.

Protiv poslodavaca koji ne budu poštovali zakon biće pokrenuti prekrašajni postupci, rekao je on i podsetio da se kazne kreću od 800.000 do milion dinara za pravna lica i od 400.000 do 500.000 dinara za odgovorne.

Ljajić:Nema para za treće dete

Šlemovi svakoga dana

Radnici su i na mostu preko Ade i na prostoru bivše kasarne nosili zaštitne šlemove i prsluke, a to su morali da učine i brojne novinarske ekipe koje su obišle ta dva gradilišta. Radnici na oba gradilišta rekli su novinarima da zaštitne šlemove moraju da nose svakodnevno i da ih nisu stavili samo danas zbog posete ministra.

Ljajić je istakao da je ljudski život vredniji od svakog građevinskog objekta i roka za njegov završetak i da resorno ministarstvo ima obavezu da zaštiti radnike koji rade u teškim uslovima na visokim temperaturama.

Svaki četvrti ne zaradi ni 200 evra

Ministarstvo rada i socijalne politike, kako je rekao, nema mogućnost da zabrani poslodavcima angažovanje radnika na visokim temperaturama, ali i današnjim obilaskom tri gradilišta u Beogradu želi da pošalje jasnu poruku da će zaštiti građevinare.

(Tanjug foto:B92)
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.