Let balonom iznad Krčedinske ade - turistički potencijal Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 15:36

Let balonom iznad Krčedinske ade - turistički potencijal Inđije

U okviru projekta "Srpska Kapadokija", čarobni let balonom iznad Krčedinske ade koji je pokrenula Turistička organizacija opštine Inđije, organizovana je zvanična poseta potencijalnih partnera iz Turske ovoj opštini. Predstavnici turske kompanije koja se bavi proizvodnjom i rentiranjem balona, posetili su Krčedinsku adu kako bi na licu mesta sagledali sve detalje u vezi sa uslovima na terenu i potrebnom logistikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tokom posete delegacije iz Turske održan je niz sastanaka. Najpre je organizovan prijem kod predsednika Opštine Inđija Vladimira Gaka. Ideja da oko 10 balona u periodu od juna do septembra leti iznad Krčedinske ade predočena je i predsedniku opštine.

Projekat "Srpska Kapadokija" pokrenula je prošle godine Turistička organizacija opštine Inđija.

Partnerska kompanija iz Turske letenjem se bavi skoro tri decenije i imaju bogato iskustvo od preko 10 000 sati letenja, što je i uticalo da budu izbor Turističke organizacije opštine Inđija.

Vest da se u Inđiji sprema nova turistička atrakcija brzo se proširila. Stanovnicima ovog dela Vojvodine sviđa se ideja da "Srpska Kapadokija" bude u njihovoj neposrednoj blizini.

U okviru neophodnih pripremnih radnji na realizaciji ovog projekta na Krčedinskoj adi izveden je i probni let balonom.

Za realizaciju "Srpske Kapadokije" potrebno je niz dozvola, te su na Krčedinskoj adi testirani slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na meteorološke uslove lokaliteta.

Nakon sastanka, usledio je prijem i kod ambasadora Republike Turske u Srbiji, a zatim i susret u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije.

Takođe je dogovoreno da će letenje balonima biti uvršteno i u turističku i marketinšku ponudu Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.