Lepa vest za bicikliste: U subotu Narandžasta biciklistička vožnja

Izvor: Press, 01.Jul.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa vest za bicikliste: U subotu "Narandžasta biciklistička vožnja"

Međunarodni biciklistički festival "Beograd Velograd" koji za cilj ima promovisanje biciklizma biće održan u subotu 4. jula u Beogradu, a centralni deo će biti "Narandžasta biciklistička vožnja".
Foto:Blic.rs
U toj vožnji se očekuje oko 500 biciklista koji će laganim tempom voziti 12 kilometara.
Sa Trga Republike gde će biti i start trke, učesnici će voziti kroz tunel u Nušićevoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << preko Brankovog mosta ka Novom Beogradu.
Staza za povratak vodi preko mosta na Adi, a zatim kroz Savsku i Karađorđevu ulicu, dok je "cilj" Kulturni centar Grad.
Festival je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, a za sve koji nemaju bicikl organizatori su omogućili besplatno iznajmljivanje.
Osnivač festivala, Norvežanin Ralf van der Zijdena, koji se pre nekoliko godina preselio u Srbiju, ističe da je cilj festivala promocija svakodnevnog korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.
On smatra da bi se time Beograd učinio boljim, bezbednijim, čistijim i manje bučnim gradom.
Manifestacija se organizuje u okviru Festivala biciklizma u Beogradu.
 
 
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Trka Beograd Velograd u subotu

Izvor: Akter, 01.Jul.2015

Međunarodni biciklistički festival "Beograd Velograd", čiji je cilj promovisanje biciklizma, održaće se u subotu 4. jula u Beogradu i deo je Festivala biciklizma, koji ima podršku Ambasade Kraljevine Holandije i Hemofarm Fondacije..U subotu se očekuje oko 500 biciklista koji će laganim tempom...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.