Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2024, 13:35

Krčedinska ada, deo Specijalnog rezervata prirode (AUDIO)

Proteklu sedmicu obeležila je i borba za spasavanje goveda i konja na Krčedinskoj adi, koji su zbog visokog vodostaja Dunava bili zarobljeni i pretilo im je uginuće zbog nedostatka hrane. Krčedinska ada je deo Specijalnog rezervata prirode Koviljsko–petrovaradinski rit, čiji je upravljač JP “Vojvodinašume”, i jedno je od najvećih rečnih ostrva u našem Podunavlju. Poznata je po tome što se na njoj nalaze mnogobrojne domaće životinje koje na adi žive slobodno u predivnoj, očuvanoj prirodi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stočar iz Kovilja: Evakuacija stoke sa krčedinske ade još nije završena, oko 100 konja izašlo iz obora

Izvor: Danas, 16.Jan.2024

Milenko Plavšić vlasnik stada krava i konja, koji su zarobljeni na krčedinskoj adi zbog visokog vodostaja Dunava, još nije uspeo da preveze svu stoku na svoje imanje u Kovilju, jer ne može da pohvata konje koji su, zbog polomljene ograde na oborima, izašli napolje i slobodno se kreću pašnjacima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.