Ko brine o kupačima?

Izvor: RTS, 18.Jul.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko brine o kupačima?

Direktori kupališta širom Srbije tvrde da o posetiocima brinu iskusni spasioci. Ipak, napominju da se moraju poštovati određena pravila ponašanja.

Posle nesreće koja se dogodila na bazenu u Kuršumliji, kada se dvanaestogodišnja devojčica utopila, a da niko nije ni primetio da se davi, iako su pored bazena bili iskusni spasioci, postavlja se pitanje ko i kako o brine o kupačima.

Direktor Akva parka u Jagodini Zoran Gligorijević kaže da se pored svih bazena u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tom kupačištu nalaze spasioci sa licencom, kojih ima više tokom vikenda.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" Milana Ilića, spasioci prolaze obuku koja traje najmanje 60 časova do 240, u zavisnosti od stepena osposobljenosti, sledi obuka u prvoj pomoći, a ispit se polaže u gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Kupovina karte posetiocima garantuje bezbednost na bazenu, ali samo ukoliko poštuju pravila.

Roditelji tvrde da vode računa o deci i da paze na njih i kada su dobri plivači. S druge strane, spasioci kažu da roditelji ne paze uvek na decu.

"Ima roditelja koji dođu sa decom i tu istu decu ja moram da opominjem pored roditelja", kaže šef obezbeđenja bazena Tašmajdan Zlatko Došljak.

Na beogradski Tašmajdan dnevno uđe i do 2000 ljudi. Posle tog broja, kapija bazena se zatvara. Uprava poručuje da ima raspoređen veliki broj ljudi, koji kontrolišu sve, pa ništa ne može da im promakne.

Na Adi Ciganliji su se pre nekoliko dana utopile dve osobe. Na bazenima širom Srbije do tragedije u Kuršumliji, nije bilo ozbiljnijih incidenata.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.