Izvor: RTS, 09.Apr.2021, 11:39

Jovana pobedila bolest i sad pomaže drugima – humanitarna akcija na Adi

Jovana Leposavić, fudbalski golman, dobila je najtežu utakmicu – pobedila je maligni tumor. Od tada su prošle godine. Jovana je osnovala humanitarno udruženje "Biserno srce" i pomaže deci, kao što su dobri ljudi nekada pomagali njoj. Današnju humanitarnu akciju posvetila je Tanji Lišanin, kojoj je potrebno 65.000 evra za nabavku električne ortoze.
Na fudbalskom terenu na Adi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ciganliji održava se šutiranje penala za Tanju Lišanin. Ona je na žalost samo jedna u nizu onih kojoj je potrebna pomoć svih nas.

"Okupili smo se da pomognemo Tanji Lišanin, na neki način mojoj sugrađanki jer je deo moje familije iz Ivanjice, da dođe do električne ortoze za samostalan hod. Ortoza košta 65.000 evra i nadamo se da ćemo u akcijama koje budemo pravili prikupiti sva sredstva", kaže Jovana Leposavić.
Dodaje da je podrška veoma važna i da je imala prvenstveno podršku porodice i podršku kluba u kome je bila od 2011. godine i Sportskog društva Crvena zvezda.
"Takva porodica je nešto neopisvo i to svaki sportista koji je u nekom većem klubu zna šta je pravo prijateljstvo i prava podrška. Prvenstveno deca moraju da budu pozitivna. Tu pozitivu dobijaju kroz podršku prijatelja, kolega, saboraca i najbitnije je biti pozitivan u celoj situaciji i misliti na bolje sutra", poručuje Jovana.
Ivan Petrović ističe da se trenutno skuplja se pomoć za Tanju ali i za Dušana Jakšića.
"To je mlad momak koji je skoro napunio 18 godina i kome se već treći put vratio kancer. Za sada je sve dobro ali za njegovo lečenje je potrebno još 1.500 evra", ističe Petrović.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.