Irski proizvođač ambalaže Smurfit Kappa kupio dve fabrike u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Nov.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irski proizvođač ambalaže Smurfit Kappa kupio dve fabrike u Srbiji

BEOGRAD - Grupa Smurfit Kappa iz Irske, jedan od najvećih proizvođača papirne ambalaže u svetu, objavila je da je postigla dogovor o preuzimanju Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada iz Beograda.

Dve fabrike će preći u irske ruke za 133 miliona evra, a prodaje ih srpska kompanija Kappa Star. Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja godine.

Smurfit Kapa je objavila na svom sajtu da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << proširiti svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi kupovinom najvećeg integrisanog ambalažnog pakovanja u Srbiji Smurfit Kapa Group plc (SKG ili Group).

Pomenuta akvizicija od strane irske grupe, koja ima operacije u Evropi i Americi, obezbijediće joj potpunu integraciju kontejnera u procesu pakovanja u Jugoistočnoj Evropi.

Kako je navedeno, FHB i Avala Ada su dobro investirana preduzeća sa vodećom tržišnom pozicijom u Srbiji i solidnim pozicijama u susednim zemljama.

"Zadovoljstvo nam je da objavimo naš dogovor o kupovini FHB-a i Avala Ade koji će biti kamen temeljac za širenje našeg poslovanja u Jugoistočnoj Evropi. Radujemo se što ćemo dočekati njihove iskusne timove u Smurfit Kapa grupi. Uvereni smo da će njihova ekspertiza i visok kvalitet imovine kompanija pružiti odličnu platformu za rast u regionu i dodatno ojačati našu evropsku ponudu za naše nove i postojeće kupce", izjavio je izvršni direktor kompanije Toni Smurfit.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.