I pored problema, SCT nastavlja rad

Izvor: B92, 06.Jan.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pored problema, SCT nastavlja rad

Beograd -- I pored finansijskih problema, slovenačka građevinska kompanija SCT neće obustaviti radove u Srbiji. Najveći projekat je izgradnja mosta na Adi.

U saopštenju ove kompanije koja je pred kraj 2010. proglasila nesolventnost u Ljubljani navodi se da su prioritet kompanije i dalje gradnja mosta na Adi i pristupnih puteva.

Grad Beograd ne brine zbog finansijskih problema slovenačke kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SCT koja učestvuje u gradnji mosta na Adi. U direkciji za građevinsko zemljište kažu da se radovi na mostu ne dovode u pitanje.

„Ne dovodi se u pitanje izgradnja mosta na Adi, jer je ugovor potpisan pre tri godine i radovi se odvijaju onako kako je dogovoreno", kaže Nenad Bajić, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

Osim mosta na Adi, slovenačka firma treba da gradi i pristupne puteve. Slovenačka kompanija je ovaj posao dobila pre dva meseca, a ugovor je vredan 36 miliona evra i do sada joj nije isplaćen ni jedan dinar.

Predstavnici građevinskog sektora u Privrednoj komori Srbije podsećaju da ovo nije prvi put da Srbija angažuje kompaniju koja ima finansijskih problema.

Kako je B92 nedavno izveštavao, najveće slovenačko građevinsko preduzeće SCT proglasilo je platežnu nesposobnost i uložilo zahtev za prisilno poravnanje.

Inače Ivan Zidar, predsednik uprave SCT, u oktobru je osuđen u Nemačkoj zbog poslovne korupcije, na godinu i po dana zatvora. Pored toga, protiv njega i par njegovih najbližih saradnika državno tužilaštvo podiglo je optužnicu i zbog sumnje u pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.